×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:52
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
O nouă scrisoare adresată Comisiei parlamentare de anchetă
Kovesi refuză din nou să se prezinte la audieri

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, refuză pentru a doua oară să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

”Având în vedere că nu am cunoştinţă despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14:00, la şedinţa comisiei de anchetă”, se arată în scrisoare.

Adresa mai conține și o enumerare a obiectivelor comisiei.

"Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/64/13.06.2017 privind invitația care mi-a fost adresată de a participa în data de 20 iunie 2017, la ora 14,00, la ședința Comisiei parlamentare de anchetă 'pentru lămurirea unor chestiuni de interes public pentru stabilirea concluziilor și propunerilor ce se impun, în limitele obiectivelor pentru care a fost constituită Comisia parlamentară de anchetă', vă comunic faptul că am luat la cunoștință de obiectivele comisiei, respectiv: verificarea dispozițiilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din anul 2009; determinarea implicării unor instituții și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege, în organizarea și desfășurarea procesului electoral sau în decizii politice ce excedează atribuțiilor stabilite prin lege pentru aceste instituții, în cadrul procesului electoral; verificarea posibilei existențe a unor mecanisme paralele de influențare și/sau de viciere a rezultatului votului, precum și determinarea instituțiilor și/sau persoanelor care au contribuit la realizarea acestora; determinarea practică a capacității de procesare în timp real a solicitanților care au votat în unele secții de vot, în special în afara granițelor", se mai arată în adresa transmisă de procurorul șef al DNA.

Kovesi a susţinut pe 8 iunie, tot într-o scrisoare adresată comisiei, că procurorii nu pot fi obligați să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară invocând o hotărâre a CSM şi o decizie a CCR.

De asemenea, Kovesi a invocat o decizie a CCR potrivit căreia dispoziţiile din regulementele Parlamentului care obligă persoane de a se prezenta la comisiile de anchetă sunt neconstituţionale.

Citește și Kovesi, acuzată că a minţit comisia parlamentară de anchetă

(R.C.)Publicat Luni, 19 iunie 2017
1491
 | 3
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Constantin Gajban
0
E normal să nu se prezinte, că doar nu o urma exemplul "Odiosului", care dorea să răspundă doar în faţa Marii Adunări Naţionale. Domnia Sa are altă 'adunare'.
Publicat Miercuri, 21 iunie 2017
+Răspunde
Codrul , frate cu Romanca
+4
Te credem pe cuvant de pioner !Ar trebui introdus si in CPP si inpractica judiciara chestia asta cu negarea negatiei. Nu vreau sa ma prezint la ancheta DNA pentru ca nu am cunoştinţă despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii DNA. C'asa vrea muschii mei! Misto!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
MOS ION ROATA
+3
Inca trei precizari, in legatura cu sentinta care va fi data de CA Pitesti saptamana viitoare! La dosarul cauzei sunt 2 rapoarte a Garzii Financiare care constata legalitatea activitatii incriminate de DNA Pitesti! Aceeasi cauza a fost, anterior, instrumentata de DNA - Structura Centarla care a emis rezolutia de NUP, consatatnd ca este o cauza civila! Si, cu trei zile inainte de retinerea persoanelor judecate, DNA - ST Pitesti scrie negru pe alb, in rezolutia de punere in miscare a actiunii penale ca : "... grupul nu a avut un statut bine afirmat in care sa se distinga consimtamantul la initiere, sprijinire si aderare la activitati infractionale” !!! DOVADA CA NU EXISTA PROBE PENTRU "ADERARE LA ACTIVITATI INFRACTIONALE"!!!! Cu toate acestea, asa cum am aflat, saptamana viitoare Kovesi si DNA va impune o sentinta de condamnare, pentru ca in cauza sunt ... nume sonore, care asa cum rezulta din probele prezentate de presa, sunt vanate si TREBUIE "SALTATE"! "NEGULESTII" din Pitesti ... isi vor face ... datoria fata de "capitan"! Situatia in ROMANICA este mai grava decat in "iepoca de aur" iar DNA este urmasul demn al SS, KGB, NGVD! IN ACEST RITM, PANA LA SFARSITUL ANULUI VOM ASISTA LA EXECUTII IN PIATA PUBLICA! Promitem ca, in timp util(cu cateva zile inainte, VA VOM DEZVALUI SI CE SENTINTA VA FI DATA! ASTA ESTE ROMANICA! CURAT, MURDAR NENE IANCULE!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Andrada
+5
so duca cu duba, ca asha sa procedeaza, ca atare shi an spetza. Catushe, duba, poze. Facetzi poze, sa intre an istorie. Aceasta este foarte important. E primul pas, dar foarte important. Abolirea FASCISMUL e cruciala an prima etapa. Etapa a doua intran viguare succint, immediat dupa prima etapa.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+4
LULUTA ESTI PE FARAS STI SI TU ASTA DECI NU MAI DUREAZA MULT SI SCAPAM DE TINE !!!!!!!!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
slabu @ SOBOLANU
+2
Bravo Kovesi. Aresteaza-i, curata Romania de lichele. Recupereaza banii furati de la romanii nenorociti. Da-le la cap, nu-i ierta, patria iti va fi recunoscatoare, trebuie sa scapam de toate jigodiile care au furat Romania timp de 27 de ani. Iti multumim Kovesi pentru tot ceea ce faci.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
MOS ION ROATA
+8
Kovesi mai presus de lege! CETATEANUL ROMAN DE RAND, NU! SAPTAMANA ce VINE(29.06.2017) C A Pitesti va da o condamnare intr-un dosar DNA, pentru a executa comanda din inregistrari! Dosarul este exemplul concludent la : cum se fabrica un dosar penal la comanda. Este EXEMPLUL CARE DEMONSTREAZA CA DNA DICTEAZA SENTINTELE si judecatorii SUNT MARIONETELE DNA! Sentinta va fi data ca sa diminueze, sa distraga atentia opiniei publice de la "CRIMELE" rezultate probele aparute in ultima vremeimpotriva lui Kovesi. Este incercarea sa arata ca ... face treaba! In cauza, sunt ascunse actiuni abuzive, in forta ale DNA(descinderi fara mandat, la "comanda verbala a procurorului"); sunt furate probe din dosar; sunt ascunse relatiile de rudenie ale procurorului cu terti(incompatibilitate din cauze de rudenie de gradul I); sunt folosite ca probe, asazise "prevederi statutare" fara a fi indicate articolele in care se regasesc(pentru ca in realitate nu sunt!); NU ESTE INDICATA INCALCAREA NICIUNEI PREVEDERI sau PROCEDURI LEGALE(noutatea pt justitia romana!); SUNT FOLOSITE PROBE, CONVORBIRI TELEFONICE ALE UNOR PERSOANE TOTAL NECUNOSCUTE ACUZATILOR(s-a solicitat repetat audierea acestora, cererea a fost ... RESPINSA!!!); sunt acuzati care s-au cunoscut in boxa(desi sunt acuzati de grup infractional!); sunt acuzatii facute prin citarea din convorbiri telefonice inregistrate, in care nu se face nicio referire la persoanele acuzate; sunt conexate dosare la dosarul cauzei prin motivarea "au acelasi obiect"!; ascultarea inculpatilor a inceput cu indicarea ca trebuie spus tot ceea ce cunosc in legatura cu cauza, pentru ca in momentul ascultarii, prezentarii adevarului si probelor sa li se restrictioneze timpul la 5 minute; consemnarea nu sa facut in concordanta cu cele declarate(s-a cerut inregistrarea si ...); in actul de acuzare se afirma ca nu exista prejudiciu si instanta va impune prejudiciu; etc,etc. ASTA ESTE ROMANICA! CURAT, MURDAR NENE IANCULE!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
marcu
+10
Lasati-o bre ca e-n criza,nu mai știe ce face.Dacă înregistrările apărute in presa sunt adevarate va primi un cadou neașteptat, o pereche de brățări siameze.Puterea nemăsurată de care dispune, necontrolata de nimeni ,i -a alterat complet judecata corecta.Pierderea puterii de care dispune în acest moment va fi un dezastru pt.ea .Toți cei ce au lucrat cu ea o vor incrimina atunci când va părăsi postul încercad sa-și apere pielea.Raportul din senatul american in legatura cu actele de coruptie si anchetele abuzive din justitie ,se va lăsa cu anchete dure în rândul procurorilor abuzivi de la toate nivelurile,procurori care în acest moment dețin puterea absoluta în România.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Ingerul Exterminator
+10
Kovesi refuza sa se prezinte iar Grindeanu refuza sa demisioneze!Astia sunt monstrii pe care democratia cu sos occidental i-a produs dupa asasinarea lui Ceausescu.Si care o sa duca Romania direct in aia a ma-si!O zi buna.......
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
mariuta
+8
@Lili: Doamna, ca madam Kovesi nu se prezinta la audieri, este o chestiune ce tine partial de imagine de sine, foarte sifonata de altfel de aceste dezvaluiri, si de bataliile de putere in care este angrenata! dar dumneavoastra, in sfera privata si publica in care va miscati, urmariti sa aflati adevarul? sau va folositi de tertipuri pentru a impiedica aflarea adevarului? de fapt, care este visul pe care-l aveti in legatura cu guvernantii nostri, sa fie mincinosi, sa se eschiveze de la intrebari incomode, sa simuleze? aveti o problema de constiinta, v-am mai pus-o, refuzati sa o luati in seama! va reamintesc ca aici nu este vorba de meciul Chiajna_ Voluntari si de posibila trantire a meciului! aici ne aflam la nivelul valorilor si principiilor fundamentale!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Codruta
+19
Ma prezint la comisia care investiheaza alegerile furate din 2000. Si la cea pentru 1992, 2004, 2016, nu am timp de 2009
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
rasu-plansu... @ Codruta
+5
Care comisie ????ce audieri????Fii cucoana serioasa....restul e bla,bla,bla...
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu @ Codruta
+3
Da' aia din '90, ce are.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017