×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:57
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Dragnea, despre înregistrările cu șefa DNA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că amână să se pronunțe cu privire la înregistrările cu procurorul șef DNA apărute în presă cât timp președintele Klaus Iohannis este plecat din țară, așteaptă să vadă dacă înregistrările sunt autentice, menționând că nu trebuie să se pornească o altă criză.

"Dacă acele înregistrări sunt autentice, am înțeles că au fost contestate, situația este foarte gravă, după părerea mea, pentru că asta arată un tip de abordare care nu cred că este corect și legal din partea unor procurori sau din partea unei instituții întregi. Am înțeles că ministrul Justiției a cerut sau că Inspecția Judiciară s-a autosesizat, să vedem dacă într-adevăr acele înregistrări sunt autentice", a precizat Dragnea, întrebat în legătură cu înregistrările apărute cu Laura Codruța Kovesi.

El a spus că trebuie să se stabilească dacă înregistrările sunt autentice, înainte de a se pronunța legat de demisia lui Kovesi.

"O să mă întrebați dacă în opinia mea trebuie să-și dea demisia doamna Kovesi. Eu să vă spun ceva: atât timp cât președintele României nu este în țară, eu amân să mă pronunț. Este o regulă pe care o știu de mult, s-a practicat și în România de obicei. Totuși, șeful statului este într-o vizită oficială importantă. Eu cred că, pe lângă această criză, pe care sperăm să o închidem miercuri, nu trebuie să venim cu o altă criză în aceste zile. Avem timp în perioada imediat următoare, pe de o parte. Pe de altă parte, pentru a mă putea pronunța eu, probabil și alți colegi de ai mei, trebuie să vedem dacă într-adevăr acele înregistrări audio sunt autentice", a adăugat Dragnea.

Paul DumitrescuPublicat Luni, 19 iunie 2017
1457
 | 4
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lili
-2
DW: "Criza de alternative. Ce rost au, în plină criză politică, difuzări isterizante de înregistrări trucate ale şefei DNA, care l-ar ameninţa, chipurile, pe premier, deşi ar trebui să intre în fişa postului ei să-i ia pe guvernanţi sub lupă? Potrivit Liviei Săplăcan, purtătoare de cuvânt a Direcției Naționale Anticorupție, înregistrarea difuzată public în care șefa DNA, Codruța Kövesi, ar ordona procurorilor din subordinea ei ''să ajungă la premier'', conține intercalări de sintagme distorsionând sensul celor spuse. Altfel spus, Antena 3 pare să fi difuzat o falsificare. Din nou. Una provenind probabil din laboratoarele lui Ghiţă, România TV. Dacă aşa stau lucrurile şi pare evident că aşa stau, pentru a câta oară greşesc grav şi postul penalului acoperit şi cel al securistului infractor? Şi pentru a câta oară se pretează să răstoarne adevărul T. Băsescu? Demonizat cândva el însuşi, fostul preşedinte se prevalează de asemenea plăsmuiri şi contrafaceri jegoase spre a mai lovi o dată, cu sete, în C. Kövesi, în DNA şi în independenţa pe care tot el i-a construit-o cândva justiţiei româneşti. Ajuns la distanţă mare de el însuşi în postura de preşedinte, omul se grăbeşte să transforme victima (falsificării) în făptaş. Dar ce rost au asemenea delicte de presă şi de opinie? Falsificări de acest gen sunt proiectile cu utilizare multiplă. Ele nu sunt doar manevre menite să ridice miza unui litigiu şi să obţină pentru cei ce le lansează pe piaţă oarece avantaje mediatice, de felul sporirii audienţei. Ele pot aduce la rigoare varii beneficii politice - de la una, de la alta sau de la toate taberele angrenate într-un conflict. Cărora li se semnalizează că, dacă nu livrează, pot fi făcute şah-mat prin discreditare televizată. Manipulările cu pricina au şi o noimă suplimentară, mai perfidă, mai insidioasă şi pernicioasă pentru democraţie. Rostul lor e, de pe o parte, să sporească isteria şi înceţoşarea generală, o neurastenizare şi o dezinf
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
fukkayou
-1
Ce artistic o da la intors domnu' Dragnea! Ca la Alexandria! E gelos ca i se fura criza. Pai nu o facusi matale pe prima? Si inca lata de nu are pereche prin istoria noastra aia zbuciumata? Acu esti gelos ca iti fura Lulutza "criza". toate actiunile tale din ultima vreme sunt curioase conu Dragnea! Inventasi o criza din nimic, de se uita toti de afara si isi fac cruce minunandu-se cum dreaq reusim noi sa facem furtuna invartindu-ne ca un din ala mic (cojones) intr-o caldare. Cu tine in caldare desigur, facand evaluari stupide si generand ditai criza. Acu nu vrei s-a lasi pe Lulutza sa se care o data si sa ne lase, ca vezi doamne e Klausica in vizita la Mutti si nu vrei sa-i cauzeze la lingurica. Ba Dragneo tu esti pe mana cu Lulutza si Klausica te pomenesti! Adicatelea tu esti taman calutzu Trojan. Bagasi PSD-ul in criza, ba risti sa-l si rupi, esti pe cale sa pierzi guvernarea si ai cand sansa sa scapi de scorpia aia tu de dai tango, mielusel bland si intelegator. Bre, pute rau! Guvernarea vad ca vrei s-o dai, pe Lulutza vrei s-o tii, bre nea Dragneo matale ai ramas PDL-ist si nu te mai vindeci.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Crocodilul
0
Bai Zarzavat ar trebui sa te doara de ai tai. E mai usor sa te uti in gradina altuia. Toti sunteti o apa si un pamint. Incompetentilor.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
romanul
+2
Asta a facut, inainte de raspunde, un gogoloi in pantaloni, sa nu se supere Lulutza!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
mariuta
0
cam suspecta aceasta criza aparuta taman cu cea guvernamentala! si mai ales care a fost postul tv care a dat inregistrarile!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Prostu' Satului
+2
Probabil se va dovedi ca peste 96% sunt autentice, iar sub 4% sunt "fake"-uri, asa ca avand in vedere precedentul de la teza de doctorat, nu se va intampla nimic. Aveau dreptate stramosii nostri cand ziceau ca "apa trece pietrele raman"!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
scott
+5
Pai, ok, dar sa le verifice o comisie independenta, care sa mai fi avut o oarecare expertiza, o firma particulara, un program specializat. Ca altfel ne pomenim ca sunt declarate neautentice (amintiti-va de plagiatul de la doctorat)
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
lunetistu @ scott
+1
Pai de unde atita independenta !? Poate una din rusia sau china , ca restul iubeste trinomul si cum merg lucrurile azi in Romania .
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017