×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 06:55
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Lisabona - gazdă pentru Eurovision 2018
Meo Arena din Lisabona este sala care va găzdui concursul Eurovision de anul viitor
Meo Arena din Lisabona este sala care va găzdui concursul Eurovision de anul viitor

Reprezentanții Comitetului organizator al Portugaliei, țară proclamată câștigătoare la Eurovision în acest an, au anunțat că Lisabona este orașul ales pentru a găzdui viitoarea ediție a concursului muzical, anunță ESC Today. Finala este programată pe 12 mai 2018, iar cele două semifinale prevăzute, în care se va determina care vor fi țările ce vor participa la finală, vor avea loc pe 8 și 10 mai, a informat Goncalo Reis, președintele Consiliului de Administrație al postului RTP. Concursul se va desfășura pe Meo Arena, o sală de festivități acoperită situată în Parque de las Naciones din capitală, cu o capacitate de 20.000 de persoane. Meo Arena a mai găzduit evenimente precum Exop’98, Web Summit și numeroase festivaluri de muzică. Primarul Lisabonei, Fernando Medina, a declarat că speră din suflet ca orașul să primească circa 27.000 de vizitatori și ca sectorul turismului să aibă încasări de 25 milioane de euro grație concursului.

Cea de-a 63-a ediție a Eurovision se va desfășura pentru prima dată în Portugalia, după ce Salvador Sobral a obținut prima victorie a țării sale la această competiție muzicală.

Moment istoric pentru Portugalia

Piesa „Amar pelos dois/Dragoste pentru doi“ a tânărului Sobral a atins scorul istoric de 758 de puncte pentru Portugalia, țară care a participat pentru prima dată la Eurovision în anul 1964. Artistul în vârstă de 27 de ani, care are nevoie de un transplant de inimă, a impresionat până la lacrimi milioane de telespectatori, care au urmărit cu sufletul la gură finala. Salvador Sobral este însă bolnav, iar potrivit presei internaționale, medicii i-ar fi spus că, dacă până la finalul anului nu face un transplant de cord, nu mai are nicio şansă. Portughezul a ascuns problemele de sănătate, convins că va putea impresiona oamenii doar prin cântecul său. Înainte de competiție, s-a aflat însă că acesta poartă în permanenţă un simulator cardiac sub hainele largi, pentru a nu avea probleme cu juriul de specialitate.

Alina ChiriţăPublicat Joi, 27 iulie 2017
297
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Conchita Cîrnăcior
0
De-abia asteptam sa vedem noile esantioane de transsexuali, indivizi si individe fara sex sau din contra, cu cite trei-patru si alte aberatii genetice ! Vocile sau melodiile de fapt nici nu ne intereseaza !
Publicat Joi, 27 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 14 ore şi 15 minute
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 21 ore şi 3 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 11 ore şi 4 minute