×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 06:55
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ceartă pe inteligența artificială

Evoluția inteligenței artificiale a devenit subiect de polemică între „titanii“ tehnologiilor. Șeful Tesla și al SpaceX, Elon Musk, este de părere că inteligența artificială este extrem de periculoasă și va distruge lumea, așa cum o știm.

Pe de altă parte, Mark Zuckerberg, director executiv al rețelei sociale Facebook, a vorbit despre această tehnologie și a afirmat că persoanele care spun despre acest fenomen că poate aduce sfârșitul lumii sunt pur și simplu iresponsabile. „În următorii 10 ani, inteligența artificială va aduce foarte multe îmbunătățiri în viețile noastre“, a spus Zuckerberg. Elon Musk i-a oferit o replică la scurt timp: „Am vorbit cu Mark despre asta. Cunoștințele lui în domeniu sunt limitate“. Atacul direct la adresa șefului Facebook este destul de dur, ținând cont de faptul că liderii marilor companii nu fac de obicei astfel de declarații. În „tabăra“ lui Musk este și celebrul astrofizician și cosmolog Stephen Hawking, care a declarat că inteligența artificială poate însemna sfârșitul civilizației umane, în ciuda faptului că el însuși folosește tehnologia pentru a putea comunica: „Odată creată, inteligența artificială se va dezvolta singură, dar și reconcepe într-un ritm accelerat. Dezvoltarea în continuare a tehnologiei s-ar putea dovedi o greșeală fatală“. Totodată, fizicianul Peter Diamandis crede că acest soi de inteligență ne va simplifica viața și ne va ajuta să găsim soluții la problemele omenirii, precum poluarea, sărăcia sau bolile grave. El este unul dintre optimiștii care consideră că noua tehnologie are răspunsul pentru orice problemă gravă.

Alina ChiriţăPublicat Vineri, 28 iulie 2017
1037
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Un fost electrician, la șefia ANRE
Publicat acum 14 ore şi 15 minute
Primării cu lampa mică
Publicat acum 11 ore şi 41 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 11 ore şi 4 minute