Tenis: Trei români în calificări la US Open

Trei jucători români de tenis vor evolua, cu începere de marţi, în calificările pentru tablourile principale de simplu ale turneului US Open, al patrulea şi ultimul de Mare Şlem al anului, găzduit de arenele de la Flushing Meadows, relatează Agerpres.

Singurul reprezentant în faza preliminară masculină este Marius Copil (124 ATP), care va juca în primul tur cu cehul Jan Hernych (202 ATP). Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist.

La feminin vor evolua Cristina Dinu şi Andreea Mitu. Dinu o va întâlni pe croata Tereza Mrdeza, scorul între cele două fiind egal în acest moment, după ce românca s-a impus la turneul ITF de la Istanbul (25.000), cu 6-4, 6-2 în optimi, iar Mrdeza a câştigat la Praga-Nerida (ITF, 25.000 dolari), cu 6-1, 6-2, tot în optimi, ambele în 2011. Andreea Mitu o va înfrunta, în premieră, pe japoneza Yurika Sema.

Pe tablourile principale ale competiţiei, România va fi reprezentată de Victor Hănescu, Adrian Ungur, Horia Tecău, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Alexandra Cadanţu, Simona Halep şi Monica Niculescu,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.