Tenis: Un nou succes românesc peste hotare

Perechea formată din românca Camelia Irina Begu și jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena a câștigat duminică proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 500.000 de dolari.

Cele două s-au impus în finală cu scorul 6-3, 6-3 în fața perechii Mona Barthel (Germania)/Mandy Minella (Luxemburg).

Irina Begu se află pe locul 52 în clasamentul WTA de simplu, iar la dublu, pe 74. Are în palmares un titlu WTA la simplu (cucerit în 2012 la Tașkent) și patru la dublu: în 2012 la Hobart (alături de Monica Niculescu), în 2013 la ‘s-Hertogenbosch (alături de Anabel Medina Garrigues/Spania) și anul acesta, la Rio de Janeiro (cu Maria Irigoyen) și la Seul (cu Lara Arruabarrena). A mai jucat două finale de dublu, ambele în 2012, la Fes (cu Alexandra Cadanțu parteneră) și la Luxemburg (alături de Monica Niculescu).

La simplu titlul de la Seul a fost câștigat de Karolina Pliskova (Cehia), care a învins-o în finala pe Varvara Lepchenko (SUA/N. 5), cu 6-3, 6-7 (5), 6-2.

Tot în acest weekend, românca Monica Niculescu a câştigat turneul WTA de la Guangzhou (China).

Niculescu a învins-o în finală pe franțuzoaica Alize Cornet, locul 22 mondial, cu scorul 6-4, 6-0.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.