Teodor Meleșcanu, audiat la DNA

Fostul ministru de Externe şi fost şef SIE Teodor Meleşcanu s-a prezentat vineri dimineață la DNA.

UPDATE Teodor Meleșcanu a declarat la ieșirea din sediul DNA că a fost chemat în calitate de martor.

Este vorba de “un dosar pentru urmărire in rem, în legătură cu posibile infracțiuni comise de militari”, a spus fostul ministru.

Surse judiciare precizau anterior că Meleșcanu a fost chemat în calitate de martor într-un dosar în care este implicat un medic militar, generalul Ioan Sîrbu, fost comandant al Spitalului Militar.

Întrebat dacă ştie despre achiziţiile pe care le-ar fi făcut fostul comandant al Spitalului Militar Ioan Sârbu, respectiv un aparat performant pentru radiologii dentare care ar fi costat foarte mult, Meleşcanu a confirmat că este vorba despre acel aparat, spunând că nu cunoaşte date despre utilizarea acestuia.

Teodor Meleșcanu a spus că îl cunoaște pe Ioan Sîrbu, deoarece acesta i-a fost subordonat, însă nu el l-a numit în funcție.

Presa a relatat că, în anul 2008, comandantul de atunci al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, generalul-medic Ioan Sîrbu, a cerut ministrului Apărării să-i aprobe achiziționarea unui sistem CAD/ CAM pentru reconstrucție dentară. Aparatul avea o valoare estimată de peste 200.000 euro, însă el nu a fost niciodată utilizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.