Teodor Meleşcanu, la sediul Guvernului

Directorul Servicului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a venit miercuri la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Oltchim, au declarat surse oficiale.

La combinatul Oltchim au fost  reluate, miercuri dimineaţă, protestele.

Salariaţii de la Oltchim sunt împărţiţi însă în  două tabere

“S-a încheiat orice formă de încredere în oricine”, spun oamenii conduşi de Corneliu Cernev, preşedintele Comitetului de Criză, în timp ce  liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, spune că ceea ce se petrece miercuri pe platformă nu este decât o formă de manipulare.

„Acolo cineva instigă la dezordine, oamenii nemulţumiţi iau de bun orice li se strigă la portavoce. Şi nu face deloc bine acest lucru. Azi, la ora 11.00 la sediul Ministerului Economiei se reia negocierea Contractului de Privatizare, iar noi venim ca invitaţi din partea lui Dan Diaconescu. Mai mult, domnul ministru Chiţoiu ne-a declarat foarte sigur următorul lucru: dacă Dan Diaconescu nu are bani şi această privatizare eşuează, se vor găsi soluţii pentru a reporni într-un fel combinatul, pentru a se plăti salariile şi pentru a gândi o strategie nouă şi pertinentă de privatizare cu specialişti în domeniu”, a precizat Diculoiu.

Update: Conflict între protestatari şi persoane din afara combinatului la Oltchim

Un grup de 15 cetăţeni a venit, miercuri, în zona în care se desfăşura mitingul de la Oltchim, cu pancarte şi strigând lozinci împotriva combinatului şi a lui Dan Diaconescu.

Acest grup i-a înfuriat pe salariaţii protestatari şi a apărut o altercaţie, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a aplana situaţia.

Totodată, jandarmii i-au evacuat pe cei sosiţi din afara combinatului şi i-au reţinut pentru cercetări

În urma procesului de privatizare care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, pachetul majoritar de acţiuni de la S.C. Oltchim a revenit lui Dan Diaconescu.

Până luni, Dan Diaconescu ar trebui să vină cu banii promişi pentru Oltchim, în condițiile în care unele dintre angajamentele asumate au fost deja încălcate.

Dacă contractul de privatizare nu se va semna nici pe 1 octombrie, Guvernul a anunțat un plan de urgenţă.

Update: La ministerul economiei, ar trebui să înceapă negocierile pentru semnarea contractului de privatizare a Oltchim însă Dan Diaconescu nu a ajuns deocamdată în ţară. El va fi reprezentat de avocaţii săi la discuţii.

Update: Dan Diaconescu va reveni în ţară miercuri în jurul orei 13.00, cu o cursă aeriană de la Viena, pentru a continua discuţiile cu autorităţile române privind privatizarea Oltchim, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Diaconescu a părăsit luni România, cu o cursă aeriană spre München.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.