Teodorescu: Ieșirile lui Băsescu arată ca PDL a pierdut deja alegerile

Luările de poziție ale lui președintelui arată că Traian Băsescu și PDL au pierdut deja alegerile parlamentare, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics, el explicând că principala problemă a șefului statului este dimensiunea cu care vor fi pierdute alegerile.

”Când iese la rampă, Traian Băsescu trebuie să se gândească și la activiștii de la ARD pe care i-ar putea prinde diperarea până în ziua alegerilor. Tocmai de aceea, atunci când face declarații, șeful statului are un limbaj dublu. Dacă citim cu atenție declarațiile lui din EVZ, președintele nu depășește linia Constituției, doar că refuză să ducă frazele până la capăt. Dacă citesc interviul, cei de la ARD pot înțelege că și dacă USL câștigă 65% din voturi, el nu îl va numi pe Victor Ponta premier și va face exact ceea ce vrea. Traian Băsescu spune lucrurile la jumătate tocmai ca cei din tabăra lui să mai aibă o speranță. Cu toate acestea, un lucru este cât se poate de limpede: pentru șeful statului și PDL, alegerile parlamentare sunt deja pierdute. Marea problemă este dimensiunea cu care pierd alegerile. Pe de altă parte, mesajele venite din Europa sunt cât se poate de clare: Traian Băsescu trebuie să respecte votul popular. Haideți să așteptăm rezultatele de la BEC și apoi să vedem ce va face Traian Băsescu dacă USL depășește, așa cum arată toate cercetările sociologice, 50 la sută din voturi. Să vedem atunci dacă Traian Băsescu mai îndrăznește să nesocotească votul popular”, precizează Bogdan Teodorescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.