Teodorovici: Codul Fiscal va rămâne în forma aprobată de Parlament

Codul Fiscal va rămâne în forma aprobată de Parlament, pentru că o aplicare graduală a măsurilor prevăzute nu va avea efectul scontat în economie, a declarat vineri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Cred că acest Cod Fiscal va rămâne în forma deja adoptată de către Parlament. Nu văd ce altfel de discuții ar mai putea să fie pe măsuri. Nu văd neapărat care ar fi efectul puternic al aplicării treptate a unor măsuri. Eu sunt pentru a produce în economie toate acele efecte de care economia are nevoie, dar efecte considerabile. Pentru că, altfel, o amăgire a aplicării treptate a unor astfel de măsuri nu ar produce efectele scontate”, a explicat Teodorovici.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat recent că măsurile cuprinse în Codul Fiscal ar trebui aplicate gradual pentru a fi mai ușor asimilate de economie. Ministrul Finanțelor a precizat, însă, că va avea o nouă discuție cu guvernatorul băncii centrale, „cât de curând”, pentru a-i prezenta încă odată argumentele Ministerului de Finanțe în susținerea actualului set de măsuri din Codul Fiscal. „Cred că uneori ar trebui să gândim dincolo de logica matematică a unor astfel de calcule. Economia, este adevărat că uneori trebuie să țină cont și de modele, formule și astfel de abordări, dar poate, mai ales în cazul României care este o economie atipică, avem nevoie de măsuri îndrăznețe”, a explicat ministrul Finanțelor.

Acesta susține că se va efectua o analiză mai detaliată a Codului Fiscal, care va fi prezentată în Parlament. Este normal să facem acest lucru, nu doar pentru că ne cere Parlamentul sau o altă structură ci pentru că vrem să facem o prezentare mult mai detaliată pentru toți cei care așteaptă acest Cod Fiscal”, a mai spus Teodorovici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.