Teodorovici și Nica au depus jurământul

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus luni la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe, respectiv ministru al Fondurilor Europene.

Preşedintele Iohannis a semnat decretul prin care Eugen Teodorovici este revocat din funcţia de ministru al Fondurilor Europene şi numit în cea de ministru al Finanţelor, dar şi cel de numire a lui Marius Nica în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Iohannis i-a urat luni succes lui Eugen Teodorovici în funcția de ministru al Finanțelor, în cadrul ceremoniei de învestitură care a avut loc la Palatul Cotroceni.

„Vă doresc succes în noua poziție, multă eficiență și numai bine”, i-a transmis lui Teodorovici șeful statului.

În ceea ce îl privește pe Marius Nica, Iohannis i-a cerut acestuia să găsească metode pentru atragerea de fonduri europene.

„Vă doresc succes, să găsiți metode să atrageți fonduri europene mai multe”, i-a spus Iohannis lui Nica. Iohannis nu a susținut un discurs la ceremonie.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanțe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a început la ora 10.00.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor.

După dispunerea urmăririi penale față de Darius Vâlcov, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, pe data de 15 martie, un mesaj pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale prin care îi cerea premierului Ponta să demareze procedura de revocare din funcția a ministrului de Finanțe.

În aceeaşi zi, premierul a anunţat că Darius Vâlcov a demisionat din Guvern şi că în zile următoare va decide pe cine propune în funcţia de ministru al Finanţelor.

Acesta a afirmat că se gândește la un ministru de Finanțe cel puțin la fel cum a fost Darius Vâlcov.

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, este cercetat în arestat la domiciliu, fiind acuzat trafic de influență, infracțiune săvârșită pe vremea când era primar al municipiului Slatina. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Vâlcov este cercetat și într-un alt dosar penal. DNA a cerut un nou aviz, pentru arestarea acestuia, fiind acuzat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat, din nou, duminică pe preşedintele Klaus Iohannis , tot cu privire la acceptarea numirii lui Eugen Teodorovici la ministerul Finanțelor în contextul în care a votat împotriva arestarii lui Dan Șova.

Basescu este de părere că acceptarea lui Teodorovici este un semnal care îl trimite pe Iohannis în brațele mogulului Dan Voiculescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.