Ţepele cu file cec care nu se mai pot recupera – 6 miliarde de euro

La intrarea în campania electorală, dl. Victor Ponta a adunat 70.000 oameni pe Stadionul Naţional pentru a ne promite că ne va „scăpa” de dl. Băsescu. Peste 7 zile a venit rândul d-lui Klaus Iohannis să aducă în Capitală 50.000 „susţinători” pentru a ne promite că ne va „scăpa” de dl. Ponta. Astfel, ambii foşti candidaţi au vrut să prostească poporul cu promisiuni inutile, care nu rezolvă nici o problemă a României.

În fapt, aceşti 2 candidaţi la Preşedinţia ţării sunt şefii PSD şi PNL, iar pe 1 februarie 2014 Alianţa USL (PSD + PNL) a introdus în vigoare noul Cod Penal. Adică, a modificat Codul Penal existent şi bineînţeles că în ultima săptămână a lunii ianuarie liderii PSD şi PNL se lăudau pe toate canalele tv cu „MAREA realizare” a punerii în vigoare a noului Cod Penal. Printre ei sunt: dl. Victor Ponta, Norica Nicolai, Crin Antonescu şi alţii, care afirmau că România are nevoie de un astfel de Cod Penal care să fie mai „eficient”.

Lucrurile stau exact invers. Adică, noul Cod Penal a adus doar salvare pentru HOŢI, şi nu BUNĂSTARE şi PROGRES pentru România – aşa cum era prezentat de liderii PSD + PNL pe toate canalele tv.

Printre multele NENOROCIRI aduse de noul Cod Penal se numără şi scoaterea din vechiul Cod Penal a pedepsei cu închisoarea pentru neplata FILEI CEC.

Adică articolul 215 alin. 4 şi 5 nu se mai regăseşte şi în noul Cod Penal, deşi până în 1 feb. neplata filei cec se pedepsea clar cu închisoare de la 3 la 20 de ani!

Adica, Parlamentul şi Guvernul PSD + PNL au dat o mână de ajutor hoţilor financiari să scape de închisoare, deşi nu s-au „chinuit” să achite mărfurile achiziţionate cu file cec – în valoare totală de aprox. 6 MILIARDE euro. Adică nu ajutăm firmele care plătesc impozite statului să-şi recupereze banii, ci ajutăm hoţii să fure aceste firme serioase! Bugetul de stat nu are bani şi de aceea s-au oprit aproape integral investiţiile în 2014. Cum îşi permit politicienii să ajute hoţii şi derbedeii să fure cu ACTE puţinele firme serioase care mai plătesc impozite statului? În ziua de azi foarte puţine firme îşi mai achită taxele la bugetul de stat, deoarece majoritatea firmelor realizează evaziuni fiscale. De ce şi aceste puţine firme cinstite nu sunt sprijinite de Guvernul României?

Noi, păgubiţii cu file cec neachitate, ne-am bazat pe siguranţa încasării banilor prin plata filei cec, iar după ce ne-am lovit de indiferenţa procurorilor ani de zile, acum suntem şocaţi şi de politicieni care, deşi ştiau de sutele de mii de dosare cu file cec neachitate, aflate în instanţe sau Parchete, şi-au permis să ne dea o altă lovitură – scoaterea pedepsei cu închisoare şi pentru dosarele aflate pe rol.

Dar, bineînţeles că în 2015 se vor mări iar taxele pentru că „nu sunt bani la buget”. Guvernele ţării sărăcesc populaţia şi fac viaţa imposibilă în Romania pentru că nu vor să aducă banii la buget prin însănătoşirea mediului de afaceri.

Din cauza corupţiei din Parchete (vedem arestările din ultima perioadă ale procurorilor), dosarele cu file cec neachitate au fost ţinute NEMOTIVAT la Poliţie şi procuror chiar şi 4 ani şi jumătate pentru a intra în vigoare noul Cod Penal şi astfel să fie judecate pe Legea mai favorabilă infractorilor ce nu au plătit mărfurile achiziţionate cu file cec. Astfel, infractorii care nu au achitat mărfurile furnizorilor şi şi-au permis să nu achite filele cec au fost FAVORIZAŢI, în detrimentul oamenilor de afaceri cinstiţi care au ajuns la disperare. Am făcut cereri de urgentare la CSM, dar niciodată nu s-a intervenit pentru excluderea din Parchete a acestor procurori.

România are nevoie urgentă de o LEGE a RĂSPUNDERII procurorilor şi judecătorilor! Aceştia nu dau socoteală la superiori pentru soluţiile din dosare şi astfel magistraţii favorizeaza infractorii. Dacă procurorii şi judecătorii nu iau în seamă PROBELE SCRISE din dosare, ei trebuie la prima abatere daţi afară din Justiţie! Abia atunci România va avea o Justiţie EFICIENTĂ! Fiecare trebuie să răspundă pentru activitatea sa de la locul de muncă.

Eu am fost singurul din Romania care împreună cu mai multe organizaţii ale firmelor am cerut în 2013 Guvernului prin memorii să nu elimine din Codul Penal pedeapsa cu închisoarea pentru neplata filei cec, deoarece noi păgubiţii nu ne vom putea recupera banii şi în plus se va instaura în mediul de afaceri o FRICĂ de a mai credita un client cu plata la 2-3 luni – aşa cum e normal să fie. Am scris articole în ziarul FINANCIAR şi COTIDIANUL, dar Guvernul nu a fost înţelegător.

Acum s-a ajuns la aproximativ 6 MILIARDE Euro file cec neachitate din 1 ian. 2009 şi nu există vreo speranţă pentru oamenii de afaceri să-şi recupereze banii.

Rezultatul eliminării pedepsei cu închisoarea pentru fila cec neachitată:

– Peste 80.000 de escroci au scăpat sau vor scăpa în lunile viitoare de închisoare, fără a plăti datoriile firmelor păgubite cu file cec neachitate.

– Bugetul de stat nu încasează aprox. 2,5 MILIARDE Euro de la firmele păgubite, datorită realizării de provizioane! Dar Guvernul, neavând bani, continuă mărirea taxelor pentru români, sărăcindu-i şi mai mult!

– Instabilitate enormă în mediul de afaceri + frica băncilor de a acorda credite. Filele cec ar putea asigura returnarea creditelor bancare de către firme, dacă ar exista o lege serioasă pentru neplata filei cec. Adică ar putea reporni creditarea firmelor de către bănci, prin emiterea de file cec pentru plata creditelor bancare.

– Firmele serioase ce dau impozite statului nu-şi mai pot

încasa banii din procesele penale cu file cec neachitate!

– Ţara nu se dezvoltă în momentul de faţă deoarece marile afaceri necesită furnizarea de materiale cu plata la 3 luni, iar acest lucru nu este posibil, deoarece există o lipsă de încredere în relaţia furnizor-client. Această lipsă de încredere există pentru că ultimul element de siguranţă în România, fila cec, a fost eliminat.

Până la apariţia noului Cod Penal, procurorii şi judecătorii „priveau” cu superficialitate dosarele cu file cec şi bilete la ordin neachitate, iar cazurile de trimitere-n judecată erau extrem de puţine. Acum noul Cod Penal a redus timpul de prescripţie pentru dosarele cu file cec şi astfel foarte multe dosare se anulează automat în aceste luni. Bucuria HOŢILOR financiari! Dosarele care au fost tergiversate se vor prescrie.

Aceşti escroci, care nu au onorat, în ultimii 6 ani, biletele la ordin şi filele cec în valoare de aprox. 12 miliarde euro şi-au introdus firmele în insolvenţă, iar banii i-au scos din firme neplătind astfel statului român TVA şi impozit pe profit în valoare de 10 miliarde euro. În acest mod au realizat înşelăciuni, bancrută frauduloasă şi obţinerea de bani negri pentru care nu s-a plătit impozit. Acest fenomen trebuie oprit în scurt timp! Statul român a pierdut în această perioadă 15 miliarde euro, datorite acestor escroci financiari – care fură cu ACTE semnate şi stampilate. Ce ţară este România? Nici un guvern nu vrea să facă ordine.

De ce guvernele Tăriceanu, Boc şi Guvernul USL au distrus mediul de afaceri prin emiterea de legi în favoarea hoţilor? România se împrumută lunar cu aprox. 1,5 miliarde euro, în loc să se fi introdus o disciplină financiară în economie şi astfel bugetul să încaseze miliarde de euro anual. În Turcia, Anglia şi Portugalia nu există file cec neachitate, deoarece hoţilor le este frică să nu intre-n închisoare. Aşa prosperă o ţară, prin ordine!

LEGEA INSOLVENŢEI trebuie anulată automat!

Dacă se anula în 2011, când am făcut primul memoriu d-lui Băsescu şi d-lui Emil Boc, nu se ajungea la 140.000 firme intrate-n insolvenţă şi 15 MILIARDE euro taxe neachitate statului de către aceşti escroci „insolvabili”. Pe viitor vom ajunge la 200.000 firme intrate-n insolvenţă şi 20 MILIARDE euro neachitaţi statului român de aceşti escroci „insolvabili”. Cât vor amâna guvernanţii anularea Legii Insolvenţei, care este DISTRUCTIVĂ ţării?

Nu este corect ca în România să platească impozit doar firmele care sunt cinstite, iar celelalte firme să evite plata impozitelor prin intrarea-n insolvenţă! Şi firmele INSOLVABILE trebuie să-şi achite din urmă toate taxele catre statul roman!

Pe televiziune s-a arătat în primăvara cum un deputat PNL de Brasov a încasat în avans 18 milioane euro pentru „renovarea a 3 şcoli” din jud. Braşov de la amicul său, preşedintele CJ Braşov dl. Căncescu, după care şi-a introdus firma în insolvenţă şi nu a mai renovat vreo şcoală, dar banii i-au rămas în buzunar.

Pentru a fi siguranţă în mediul de afaceri şi pentru a se recupera urgent datoriile neachitate cu file cec firmelor, trebuie introdusă urgent de către Guvern următoarea LEGE a FILEI CEC (şi pentru procesele penale în curs):

Fila cec neplătită se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 20 ani cu executare, dacă până la finalizarea anchetei Poliţiei nu se recuperează integral prejudiciul. Un proces penal cu file cec neachitate trebuie soluţionat de Parchet în maximum 4 luni, deoarece autorul este cunoscut.

Închisoarea de la 3 ani la 20 ani trebuie să fie etapizată în funcţie de suma de pe fila cec neachitată.

Exemplu: pentru fila cec cu suma cuprinsă între 1.000 lei şi 4.000 lei neachitată să se dea o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare, pentru fila cec cu suma cuprinsă între 4.100 lei şi 7.000 lei neachitată să se dea o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare, (…) pentru fila cec cu suma peste 200.000 lei neachitată să se dea o pedeapsă de 15 ani – 20 ani închisoare cu executare.

Această Lege nu dă voie procurorilor şi judecătorilor să favorizeze infractorul şi conduce la plata filei cec!

Astfel, România va intra într-o etapă de dezvoltare şi progres economic şi de încasare masivă de bani la buget. România ar încasa automat 2,5 MILIARDE euro taxe neachitate de păgubiţii cu file cec, care au realizat provizioane!

Valeriu Leucuţă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.