Terorism cu izmene pentru a îndulci gafa cu Mossadul pe urmele lui Kovesi

În mod normal, ori de cîte ori apare un colet suspect, organele specializate ale SRI trebuie să intervină chiar dacă ulterior se dovedeşte că a fost vorba despre o alarmă falsă. Situaţia din lume şi expansiunea terorismului justifică astfel de operaţiuni. „Coletul cu izmene” din faţa Ambasadei Israelului pare a fi însă altceva!

Motivul pentru care acest colet cu bulendre, lăsat de cineva chiar în faţa Ambasadei Israelului, trezeşte suspiciuni este faptul că apariţia lui a venit exact în aceste zile cînd toată presa vorbeşte despre foştii ofiţeri ai Mossadului care o spionează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. După ce toată operaţiunea aceasta cu Mossadul a căzut în desuetudine, născînd deja bancuri, era previzibil ca „structurile” să organizeze ceva pentru a ieşi din situaţia aceasta penibilă! Mai ales pentru că episodul acela cu telefoanele date în miez de noapte procurorului Lascu, tatăl Codruţei Kovesi, a generat hohote de rîs de nestăvilit, fiind greu de înţeles cui i-a trecut prin cap astfel de nerozie.

A pus apoi gaz pe foc şi Traian Băsescu, care a declarat că i-au fost distruse sau furate „zeci de mii de fişiere” din calculator! N-am nici o îndoială că Băsescu are în păstrare multe informaţii adunate în cei zece ani de preşedinţie, dar chiar „zeci de mii de fişiere” nu cred să aibă în computerul său decît dacă a devenit maniac şi a stocat absolut tot, la fel ca acei senili în apartamentele cărora s-au găsit tot felul de gunoaie adunate ani de zile!

A mai venit şi Elena Udrea, care nu era să rămînă mai prejos, anunţîndu-ne că şi ei i s-a „spart” calculatorul! Iar „pe surse” aflăm că alte 19 persoane din anturajul guvernamental erau filate de agenţii Mossad!

Practic, imediat după ce gogoriţa cu Mossadul a fost aruncată pe piaţă nu printr-un Comunicat oficial al DIICOT, ci pe site-ul Rise Project, „scenariştii” au gafat continuu, adăugînd „pas cu pas”, vorba clasicului în viaţă, alte şi alte grozăvii, era cît se poate de clar că va urma o operaţiune vizibilă care să deturneze atenţia oamenilor, astfel încît spionajul cu telefoanele de la miezul nopţii să fie uitat!

Aşa a apărut, în opinia mea, „TERORISTUL CU IZMENE”, care şi-a „uitat” plasa cu bulendre chiar în faţa Ambasadei Israelului! Episodul s-a consumat sîmbătă la prînz, toate televiziunile organizînd Breaking News, cu transmisii în direct de la faţa locului, cu comunicate „în dungă” din partea SRI, care vorbeau ba despre o geantă, ba despre o plasă! În final, ne-am liniştit: nu era vorba decît despre nişte banale „textile” uitate de cineva!

Oricine s-ar putea întreba: şi ce s-ar fi urmărit printr-un asemenea scenariu? Răspunsul este simplu: mesajul că România are grijă de Ambasada Israelului, că episodul Mossad vs. Codruţa Kovesi nu este interpretat ca un atac al serviciului secret israelian împotriva autorităţilor din România, ci ca un accident nefericit! Nu era, însă, mai bine să se prevadă astfel de consecinţe înainte de a pune la cale operaţiunea spionajului contra Codruţei Kovesi, care, în ultimul interviu dat ProTV, spunea că nimeni din anturajul ei nu a vorbit cu cei care i-ar fi sunat şi nici măcar nu i s-a spart e-mail-ul?

Dar poate că evenimentele acestea penibile ar fi trecut neobservate dacă ele n-ar veni în succesiunea altora, la fel de jenante, care par regizate de nişte amatori. Nu ne ducem cu gîndul pînă în martie 1990, cînd „cineva” a alimentat cu bună ştiinţă tensiunile dintre români şi maghiari, astfel încît imediat după evenimente să se înfiinţeze SRI. Luăm în calcul aici doar ultimele evenimente:

– după atacul terorist de la „Charlie Hebdo”, ne-am băgat şi noi în seamă cu „teroristul cu petarde”, un dezaxat care pusese la cale să strice Ziua Naţională a României prin petardele pe care voia să le pună într-un coş de gunoi. În loc să fie taxat pentru tulburarea liniştii publice şi, eventual, pentru batjocorirea simbolurilor naţionale, autorităţile de la noi s-au grăbit să-l numească „terorist”!

– a venit apoi rîndul „teroristului cu grenăzi” de la Craiova, demascat chiar de bunica lui. În loc ca puştiul depresiv să fie dus la spital pentru a fi tratat de specialişti, iarăşi s-a bătut monedă pe terorism.

– după atacul terorist de la Bruxelles, însuşi prim-ministrul Dacian Cioloş a aruncat bomba mediatică: teroriştii au folosit cartelele PrePay pentru a organiza atacuri teroriste în Uniunea Europeană! SRI a vrut iniţial să dreagă busuiocul, spunînd că astfel de cartele sînt folosite de românii din Iraq şi Siria, dar că nu există vreo legătură între acestea şi atacurile teroriste, însă mai tîrziu şi-a dat seama că-l pun în dificultate pe Cioloş şi a anunţat că, totuşi, va lua în considerare „tîmpeniile” prim-ministrului!

Pe acest fond au apărut şi spionajul Mossadului contra Codruţei Kovesi şi atacul terorist cu izmene de la Ambasada Israelului! Oricît am întoarce aceste evenimente pe o parte sau pe alta, nu putem omite laitmotivul ultimilor ani: LEGEA BIG BROTHER, pe care o doreşte din răsputeri SRI, sprijinit de preşedintele Klaus Iohannis, care se poartă în această privinţă ca şi cînd el însuşi ar fi fost numit oficial director al SRI!

Faptul că însuşi preşedintele este în stare să-şi dea viaţa pentru Big Brother, deşi caietul de sarcini de la Cotroceni spune că ar trebui să se ocupe de protejarea cetăţenilor în faţa instituţiilor statului, ne arată că n-avem nici o şansă ca scenarii de genul celor de mai sus să dispară cu totul. Din cînd cînd, la momentul potrivit, ne vor bîntui tot felul de prostii pînă cînd ne vom supune „Fratelui cel Mare”, căci, în fond, asta înseamnă „Big Brother”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.