Teroristul de la Barcelona – LICHIDAT

Update Autorul atacului terorist din Barcelona, Younes Abouyaaqoub, a fost împuşcat de agenţi ai forţelor de ordine luni după-amiază, confirmă Poliția.

„Confirmăm că individul împuşcat mortal în incidentul din zona Subirats este Younes Abouyaaqoub, autorul atacului terorist din Barcelona”, a transmis luni seară Poliţia catalană (Mossos d’Esquadra).

Younes Abouyaaquoub, un marocan în vârstă de 22 de ani, este considerat şoferul vehiculului care a comis atentatul de pe bulevardul La Rambla din Barcelona. După atac, teroristul a furat un autoturism.

Poliția catalană a informat că Abouyaaqoub (foto) a ucis un bărbat în timp ce fura o mașină pentru a scăpa după atacul cu camionetă de joi de pe bulevardul Las Ramblas.

Presa spaniolă a relatat anterior luni că presupusul autor al atentatului comis în Barcelona a fost împuşcat de poliţia catalană, având asupra sa ceea ce pare a fi o centură explozivă.

S-a întâmplat în zona Sant Sadurní d’Anoia (Subirats), la periferia oraşului Barcelona.

Poliţia a cerut populaţiei să evite zona Subirats până la încheiarea operaţiunii.

Șeful Poliției catalane a anunțat totodată luni seară că imamul Abdelbaki Es Satty, suspectat că ar fi fost liderul celulei teroriste care a organizat atacurile, a murit în explozia unei case din localitatea Alcanar.

„Resturile imamului erau acolo”, a declarat Josep Lluis Trapero, referindu-se la casa în care grupul a pregătit atacurile, distrusă de o deflagrație de proporții miercuri seară la 200 de kilometri de Barcelona, cu 24 de ore înainte de atacuri.

Cincisprezece persoane au fost ucise, iar peste 100 au fost rănite în urma atentatelor comise în oraşul Barcelona şi în Cambrils săptămâna trecută.

Poliţia catalană a confirmat pe Twitter că persoana

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.