Tertipul lui Bogdan Olteanu

Dosarul fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu se va muta la Tribunalul București, de la Curtea de Apel București (CAB).

Curtea a decis că nu mai are competența să judece dosarul în Olteanu este acuzat de trafic de influență.

Decizia vine după ce Bogdan Olteanu a cerut joi Curții mutarea procesului său, pe motiv că a renunțat la calitatea de avocat, astfel încât CAB nu mai are competența să judece această cauză după calitatea persoanei.

Este pentru a doua oară când acest dosar se mută la altă instanță. Inițial dosarul a fost trimis de DNA la instanța supremă.

În acest dosar, Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, pe când era președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.