„The Economist” este, de fapt, Liliana Ciobanu, fost reporter la Realitatea TV

Mai ales în ultimele zile, noua Putere din România a fost atacată sistematic folosindu-se aşa-zisele articole din prestigioasa publicaţie engleză „The Economist”. Acum sîntem în posesia dovezii că autoarea acestor texte este, de fapt, Liliana Ciobanu, fost reporter la Realitatea TV, care-şi postează alegaţiile pe un blog găzduit de publicaţia engleză! După cum veţi vedea, textele ei sînt preluate de pe blog de Laura Ciobanu, care le publică în „Evenimentul Zilei”, atribuindu-le ziarului „The Economist”!

L.C. ÎNSEAMNĂ LILIANA CIOBANU

Citiţi cu atenţie acest text apărut în „România liberă”:

„Un nou articol despre România a fost publicat PE UN BLOG AL PRESTIGIOASEI REVISTE THE ECONOMIST. „Cine spune că politicienii români nu-şi merită salariile? Chiar dacă politicienii români nu prea sunt îndrăgiţi de popor, nimeni nu le poate reproşa că nu sunt energici şi ingenioşi”, scrie AUTORUL BLOGULUI, care semnează articolul „Democraţie sau demagogie?” SUB PSEUDONIMUL L.C.”

Aşadar, după dezvăluirile noastre din zilele trecute, „România liberă” nu mai preia orbeşte articolele „din presa străină”, ci, aşa cum este normal, dă toate amănuntele despre locul exact unde au apărut acele texte, adică pe un blog găzduit de o anumită publicaţie! În cazul nostru, blogul este doar găzduit de „The Economist”, iar L.C. nu este un pseudonim, ci iniţialele Lilianei Ciobanu!

LILIANA CIOBANU NU ESTE REDACTOR LA „THE ECONOMIST”, CI PATROANA FIRMEI „PURPLE MIND PRODUCTIONS”

Cine are curiozitatea să deschidă blogurile publicaţiei „The Economist” va observa că aproape toate textele referitoare la România sînt semnate „L.C. / Bucharest”.

Iată, mai jos, pagina din 29 iunie 2012, în care, pe un site găzduit de publicaţia engleză, apare articolul „PONTA AT WAR”, postat la ora 20.28 şi semnat de aceeaşi L.C. / Bucharest, în care este atacat ministrul de externe Andrei Marga:

În ziua de 1 iulie 2012, ziarul „Evenimentul zilei” preia textul şi precizează într-un şapou: „Prestigioasa publicaţie „The Economist” comentează…”, iar în final adaugă: „scrie The Economist, în articolul intitulat „Ponta at War”.

Cine credeţi că semnează articolul din „Evenimentul zilei”? Ei, bine, Laura Ciobanu, care se preface că nu ştie că adevăratul autor este Liliana Ciobanu!!!

Liliana Ciobanu a fost pînă acum doi ani reporter de teren la Realitatea TV, primind apoi, din senin, cîteva burse scurte la CNN. Ea este acum proprietara firmei „Purple mind productions”, care trimite texte în regim freelancer pe unde apucă. Textele sale sînt, deci, simple opinii despre un subiect, nicidecum analizele unui profesionist în lumea complicată a politicii. Ale cui jocuri le face, se poate vedea uşor lecturînd postările sale, unde Mihai Răzvan Ungureanu este un înger, iar Traian Băsescu un fel de Dumnezeu.

Deci, pentru cineva din România care citeşte doar articolul din „Evenimentul zilei”, Laura Ciobanu pare că a preluat un articol din „The Economist”, cînd, de fapt, ea a preluat un text de pe blogul Lilianei Ciobanu, despre care numeroşii cititori englezi poate că nici nu au aflat!

Iată pagina de pe site-ul „Evenimentului zilei”, cu semnătura autoarei şi trimiterea la textul de pe blogul publicaţiei engleze:

Prestigioasa publicație „The Economist” comentează că, în războiul legat de reprezentarea României la Consiliul European de la Bruxelles, problemele importante pentru România, cum ar fi accesul la fondurile structurale sau primirea în Spațiul Schengen.

„Nici Andrei Marga, Ministrul de Externe, nu a fost capabil să prezinte agenda oficială a statului. Întrebat de un ziarist român să explice cu ce poziție se va prezenta România la Bruxelles, purtătorul de cuvânt a declarat că dl Marga nu a avut timp suficient ca să „proceseze informațiile””, scrie The Economist, în articolul intitulat „Ponta at War” (Ponta la război).

Cu alte cuvinte, cazul Lilianei Ciobanu demonstrează cît se poate de clar metoda prin care aceşti agenţi dezinformează opinia publică din România, punînd o presiune artificială în viaţa politică.

Liliana Ciobanu se aşază, în acest fel, în fruntea listei dezinformatorilor plătiţi pentru astfel de servicii, alături de Carmen Valică de la Radio România, de profesoara Kim Lane Scheppele de la Universitatea din Princeton, de bulgarul Alexander Levy şi de bursierul ICR Raul Sanchez Costa. Într-o listă care, în mod cert, rămîne deschisă.

Cine este Laura Ciobanu,unde prestează ea, ce activități desfășoară doamna în Anglia şi în România citiţi în curând pe cotidianul.ro!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.