„The Fall”, piesă de teatru multimedia dedicată celei de-a 25-a aniversări de la căderea Zidului Berlinului

The Fall este un spectacol de teatru multimedia care investighează impactul mondial al prăbuşirii Zidului Berlinului şi al sfârşitului Războiului Rece, în pragul celei de a 25-a aniversări a acestor evenimente istorice majore.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, al Institutului Harriman de la Columbia University şi al Centrului Cultural Ruso-American, o echipă internaţională de artişti, dramaturgi, designeri, muzicieni şi producători a creat un spectacol de teatru multimedia care urmăreşte povestea lui Doru Popescu, un tânăr rebel, cu o cauză nobilă: o lume fără ziduri.

La căderea Zidului Berlinului, când mama nou-născutei sale fetiţe moare, Doru păşeşte într-o lume plină de noi responsabilităţi, dar şi de promisiuni ale libertăţii. Supravieţuitor al regimului dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu şi al căderii Cortinei de Fier, Doru devine un ziarist care îşi exprimă cu voce tare idealurile. Prin cuvinte, mişcare şi video, piesa de teatru împleteşte povestea lui Doru, eforturile sale de a comunica cu fiica sa şi destinul său tragic, de luptător împotriva celor care ridică ziduri – o pereche de administratori a căror misiune este să împartă lumea, printr-o multitudine de ziduri.

The Fall a fost realizat de către o echipă de artişti din întreaga lume: România, Azerbaidjan, Bosnia-Herţegovina, Canada, Cuba, Franţa, Germania, Ungaria, Republica Coreea, Mexic, Polonia, Federaţia Rusă, Slovenia şi SUA. Deoarece România a avut un rol major în evenimentele din 1989 care au dus la căderea comunismului, doi artişti români – Saviana Stănescu şi Cinty Ionescu – au participat la realizarea acestui spectacol.

Saviana Stănescu este dramaturg şi poet de origine română, dintre ale cărei recente piese de teatru amintim: Ants la New Jersey Repertory, Aliens With Extraordinary Skills! (Women’s Project, Ego Actus, NYC; B Street Theatre, California; Know Theatre, Cincinnati, Teatro La Capilla, Mexico City; publicată de Samuel French), Waxing West (La MaMa Theatre, 2007, NY Innovative Theatre Award for Outstanding Play), For a Barbarian Woman (Fordham/EST).

Cinty Ionescu, artist video din România, este interesată de experimente video live şi în convergenţă cu diverse formate media. Experienţa sa profesională este variată, de la VJ în cluburi şi festivaluri (cu DJ şi trupe) până la design video (teatru şi dans), instalaţii video şi/sau audio-video, film experimental şi documentar. Creaţia sa (live şi de film) a fost prezentată cu ocazia unor festivaluri naţionale şi internaţionale.

Regizorul spectacolului The Fall este Simón Hanukai, recent stabilit în New York, venind din Oakland, California, unde a fost membru fondator al headRush Crew şi co-director artistic al Destiny Arts Youth Performance Company. Simón este deţinătorul 2012-13 al Emerging Artists Fellowship, de la New York Theatre Workshop.

Distribuţia: Arthur Kriklivy (Doru), Chloe Markewich (Ana), Sanam Erfani (Administrator), Matt Webster (Administrator).

Locaţia: Flamboyan Theatre, înLower East Side,New York.

Regizor/Director de proiect: Simón Adinia Hanukai

Scriitori asociaţi: Anita Kirpalani & Saviana Stănescu.

Producător principal: Natalie Gershtein; Producător asociat: Karly Fischer,PearlKermani & Meghan Long.

Dramaturg: Jess Applebaum. VJ/Video Designer: Cinty Ionescu. Compozitor/Muzician: Helen Yee. Scenograf: Josh Iacovelli.

Design lumini: David Bengali. Costume: Ricky Lurie.

Maestru păpuşar: Kathleen Doyle. Consultant coregraf: Adrian Silver. Maestru recuziter: JessAdams. Inginer de sunet: Andy Cohen.

Datele spectacolelor:

Spectacolul poate vizionat vineri, 21 noiembrie, la ora 19.00, şi sâmbătă, 22 noiembrie, la orele 14.00 şi 19.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.