The Money Channel, un business eşuat

Un post ce părea a avea un potenţial mare pe profilul consumatorului de business, Money Channel se prezintă în faţa publicului ca un organism ţinut în viaţă de aparate şi susţinut cu greu de numărul redus al emisiunilor live şi al calupurilor de ştiri.

Este derizoriu a intra în detalii ce ţin de susţinerea din spate a postului, nenumăratele schimburi şi preluări, combinaţii care mai de care mai trâmbiţate, anunţând o renaştere a postului ce se declara, cândva, a fi cel mai bun post TV de business.

În prezent, postul susţinut de omul de afaceri Mohammad Murad nici nu mai poate fi găsit pe harta măsurătorilor de audienţă, în ciuda faptului că acesta continuă să emită şi, implicit, să plătească acest spaţiu de emisie.

Emisia live se reduce la câteva ore pe zi, restul fiind reluări. Cu câteva emisiuni live în a doua parte a zilei, prezentate de câţiva jurnalişti care, poate, de dragul vremurilor trecute şi cu speranţa unei reînvieri, au continuat să emită pentru o audienţă aproape inexistentă.

Printre cei puţini rămaşi pe baricade, putând fi uşor asemănaţi cu nişte copii ale lui Don Quijote, se numără Daniel Apostol, Constantin Rudniţchi, Loredana Popescu, prezentatoarea ştirilor, şi alţii, nu mulţi la număr, mai mult sau mai puţin cunoscuţi.

Cu un site actualizat şi un canal de emisie în reluare, The Money Channel a devenit o struţo-cămilă a lumii mediatice româneşti.

Cu studii realizate în anii trecuţi, The Money Channel se laudă că persoanele ce urmăreau transmisiunile erau mult mai educate decât restul populaţiei, o treime din audienţa postului fiind formată din întreprinzători sau manageri, iar 1 din 3 telespectatori având peste 1.000 EUR venitul lunar.

La finele anului trecut, Mura Frînculescu, directorul executiv Realitatea Media, declara că odată cu schimbarea denumirii postului în RTV vor începe demersurile pentru ca postul să fie măsurat şi auditat de Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor. „The Money Channel evoluează pe o nişă care nu aduce profit şi încercăm să schimbăm modelul de business. Vom merge pe un program complementar al Realitatea TV”. Proiectul a eşuat, iar Money Channel a rămas, până în prezent, coada trustului Realitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandra C.C. Dumitriu 62 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.