Theresa May condamnă „atacul terorist bolnav şi depravat” comis la Londra

Premierul britanic Theresa May a confirmat miercuri că în cazul atacului de la Londra, pe care l-a calificat drept ”bolnav și depravat”, există un singur autor și că nivelul de amenințare teroristă în Capitala britanică rămâne unul ”sever”, informează The Guardian, potrivit b1.r0.

Șefa guvernului le-a mulțumit, “în numele întregii ţări”, echipajelor de intervenţie în situaţii de urgenţă, și le-a adus un omagiu polițiștilor.

„Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de toţi cei care au fost afectaţi”, a declarat Theresa May.

Aceasta a mai precizat că autorul atacurlui nu a ales întâmplător ca țintă Parlamentul londonez, acesta fiind un simbol al democraţiei, libertăţii şi statul de drept.

“Orice tentativă de a învinge valorile prin violenţă este sortită eşecului. (…) Parlamentul se va reuni ca de obicei (…), londonezii se vor trezi şi îşi vor face treburile ca de obicei (…), fără a ceda niciodată terorii şi fără a permite niciodată vocilor urii şi răului să ne dezbine”, a afirmat ea.

În urma atacului de miercuri, Theresa May a convocat de urgență o reuniune a comitetului de criză COBRA și a ordonat coborârea în bernă a drapelelor de pe sediul Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.