Tineri titraţi manipulaţi contra bunici supăraţi şi păcăliţi

„România a făcut progrese considerabile în ultimii ani în întărirea statului de drept şi a luptei anticorupţie“, susţine Ambasada Austriei din România.

Ce zici, Franţ? Ia vezi că ambasadorul tău stă cu fundul pe lemn fin din România şi se face că nu ştie despre devalizarea munţilor şi despre excesele celor de la Schweighofer Holzindustrie şi Kronospan (fosta Fratti). Pe ei îi iubesc toate guvernele şi toţi preşedinţii noştri, iar noi suntem doar cretinii vinovaţi care ne-am reunit într-o reţea de corupţie, ca să le oferim pe nişte bănuţi lemnul care arăta prea frumos pentru nasul nostru de ţărănoi. Şi madam Aurelia Cristea, cîndva deputată cu pretenţii de preacurată şi preacinstită şi nefumătoare sinceră, şi-a dat demisia din PSD? Vai de mine! Oare cum a lăsat-o sufletul? Păpuşa de ea, s-a trezit în conflict cu sufletul ei care nu i-a zis mare lucru cît lucra cu mahării Clujului. Fosta vînzătoare de aprozar din Huedin a devenit o conştiinţă. Cum să nu dea ea o lecţie de morală PSD? Şi lui Ioan Rus, şi lui Vasile Dîncu (pesedist sub plapumă, cînd e mai cald), şi lui George Maior, care nu s-a delimitat, şi lui Eduard Hellvig. Şi lui Dacian Cioloş sau tuturor acestora la un loc, dacă nu cumva unul dintre ei i-o fi zis: ia dă-ţi demisia, ca să le tragi una să te ţină minte. Şi sună-l pe Rareş Bogdan să te mediatizeze, ca totul să arate ca o luptă disperată între grupul PSD de la Cluj-Napoca şi Sălaj cu grupul PSD de la Teleorman, Bucureşti şi Craiova.

Sincer (pentru că pute de cuvîntul acesta prin politica românească), Aurelia Cristea a avut o problemă de conştiinţă la fel ca şi Florin Jianu. Şi amîndoi au ieşit la interval într-o decizie la fel de sinceră cu a CNN, care l-a ales pe ministrul fost pe la Voiculescu să explice lumii ce-i cu protestele din România.

Să nu vă supăraţi pe mine, dar eu cred că demonstranţii din Piaţa Victoriei s-au strîns la protest tot atît de sincer ca şi pensionarii adunaţi la Cotroceni. Adică determinaţi, organizaţi, influenţaţi, amăgiţi, manipulaţi etc. Şi la fel de inconştienţi, porniţi pe calea de a dovedi că ei au dreptate. Diferenţa stă doar în vîrstă şi în venituri. Din fericire, nici una nu contează. Diferenţa de număr este nesemnificativă. şi în defavoarea celor din Piaţa Victoriei. De ce în defavoarea lor, fiind totuşi semnificativ mai mulţi? Simplu! În cazul lor, manipularea a funcţionat mai subtil, mai rafinat, cu tehnici moderne şi cu excepţionale diversiuni de logică. Faptul că sunt mai mulţi nu le dă totuşi dreptate în raport cu pensionarii. Le confirmă doar protestul faţă de OUG 13, cea cu care PSD şi-a dat în petic. Adică s-a pripit, crezînd că merge oricum şi că a urcat deja pe cai mari. Iacătă-l la un pas de a merge pe jos!

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.