Ținute, gestică și cadouri la Washington

Soția președintelui Iohannis, Carmen, în vârstă de 56 de ani, a devenit deja o țintă obișnuită pentru criticii de modă din România. După ce la ultima vizită în America din 2016 a optat pentru vestimentații extrem de neinspirate, de această dată a reușit să bifeze două apariții destul de elegante.

Carmen Iohannis obișnuiește să apară la întâlniri oficiale îmbrăcată în fuste foarte scurte sau cu umerii dezgoliți și să încalce astfel codul vestimentar. Prima Doamnă a atras un val de critici asupra sa după vizita din 2015 în SUA, unde -s-a îmbrăcat cu un sacou roz, pantaloni casual și o pereche de pantofi comozi, fără toc. Probabil că i s-ar fi putut acorda circumstanțe atenuante, dat fiind faptul că petrecuse zece ore în avion, însă criticii au fost necruțători, menționând că ținuta nu se potrivește absolut deloc cu o vizită oficială, ci mai degrabă pentru o plimbare de weekend sau o vacanță la munte.

Carmen Iohannis, la Forumul Flobal American Jewish Commitee

Ținute „made in Romania“

În cadrul vizitei din acest an, de vineri, Carmen Iohannis a purtat rochii realizate de designeri români. Astfel, luni, cuplul prezidențial a participat la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee, unde Iohannis a fost premiat cu „Lumina Națiunilor“. În cadrul întâlnirii, Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie neagră cu mici detalii florale aplicate, din crep de mătase italiană, creație a designerului Andreea Tincu. Rochia poate fi achiziționată online, la prețul de 1.390 de lei. Soția președintelui Iohannis a accesorizat ținuta cu o geantă bej și o pereche de sandale cu toc, negre, cu aplicații metalice.

Pe de altă parte, la întâlnirea cu românii din Statele Unite ale Americii organizată la Ambasada României la Washington, Prima Doamnă a purtat un compleu înflorat în tendințe, cu fustă dreaptă și bluză cu mâneci trei sferturi, creație a designerului Eli Lăslean, accesorizată cu o geantă plic de culoare deschisă și o pereche de sandale aurii.

Gestica întâlnirii Trump-Iohannis

Întrevederea dintre Iohannis și Trump s-a încheiat cu o conferință de presă comună la Rose Garden, situată în apropierea Casei Albe, cu prilejul căreia președintele american și-a declarat angajamentul față de aliații din NATO în baza Articolului 5 privind apărarea colectivă. Se pare că cei doi șefi de stat au transmis mai multe mesaje, pe lângă cele din cadrul discursurilor, și prin intermediul limbajului non-verbal.

„Președintele Trump a apelat la gesturile care îl confirmă, și anume că el este cel care controlează situația. A încercat să-l patroneze pe celălalt: fie că l-a bătut pe umăr sau l-a întors către fotografi, la intrarea în Casa Albă, fie că a ținut mâna mai aproape de corp, când au dat noroc, încât să transmită mesajul că el este cel care oferă salutul, iar Iohannis, cel care îl primește. Klaus Iohannis a surprins prin degajare și prin caracterul aproape expansiv al discursului și al gesticii. Explicația ține de relaxarea survenită după dialogul din Biroul Oval“, a explicat Hanibal Dumitrașcu pentru DC News.

Schimb de cadouri

Donald Trump a primit din partea președintelui României o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare, iar la rândul său, Iohannis a primit din partea omologului american o vază inscripționată cu simbolul Casei Albe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.