Țipătul lui Băsescu în scandalul dezinfectanților

Traian Băsescu le dă sfaturi pe Facebook lui Klaus Iohannis și Dacian Cioloș în scandalul dezinfectanților diluați, dând alarma generală: e „COD ROŞU în sănătate”.

„Cu privire la informaţia dată de Ministerul Sănătăţii că 51 de spitale, reprezentând circa 20% din spitalele din România, sunt infectate (să dea Dumnezeu să nu fie mai multe), cred că domnii Iohannis şi Cioloş trebuie să citească OUG nr. 21/ 2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.
În acest sens, redau punctul A de la articolul 2 al OUG, “situaţie de urgenţă – evenimente excepţionale, cu caracter non militar, care ameninţă viaţa sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile material şi culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse specializate şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate” şi punctul D, din acelaşi OUG nr 21/2014, “starea potenţial generatoare de situaţii de urgenţă – complex de factori de risc care, prin evoluţia lor necontrolată şi iminenţa ameninţării, ar putea aduce atingere vieţii şi sănătăţii populaţiei, valorilor materiale şi culturale importante şi factorilor de mediu”.
Eventual, citiţi şi raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Sănătate, condusă de dl profesor doctor Cristian Vlădescu, din 2008.
Domnilor Iohannis şi Cioloş, este COD ROŞU în sănătate”, a scris Băsescu vineri pe pagina sa de Facebook.

Băsescu: Înțeleg că ține de 10 ani

Indicațiile lui Băsescu vin în contextul în care el însuși a afirmat că problema dezinfectanților este veche de zece ani, adică din timpul mandatelor sale.

„(…) Pentru mine a fost o surpriză că fenomenul substanțelor livrate de o firmă n-ar îndeplini parametrii pentru a se face dezinfectarea spitalelor. A fost o mare surpriză și înțeleg că ține de 10 ani”, a spus Traian Băsescu joi seară la Digi 24, într-o declarație în care a susținut că nu a fost informat de SRI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.