Tiraspolul, implicat în conflictul din Ucraina?

În ultimele câteva zile, militarii ucraineni au identificat mai multe survoluri ilegale ale aparatelor fără pilot pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, a declarat vineri de secretarul de presă al Consiliului Național de Securitate din Ucraina, Andrei Lîsenko, în cadrul unei conferințe de presă, transmite UNIMEDIA care citează lapravda.com.ua.

„În apropierea satului Zagnitkiv, raionul Codâma, regiunea Odessa și satului Studenaia, raionul Pișcianka, regiunea Vinița, a treia oară în ultimele câteva zile au fost identificate aparate fără pilot, survolând segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene”, a declarat Lîsenko.

De asemenea, presa ucraineană a relatat că tiruri de arme automate au fost efectuate de pe teritoriul Transnistriei în direcţia militarilor ucraineni.

În replică, KGB-ul de la Tiraspol a dezminţit vineri informaţii apărute în presa ucraineană cu privire la tiruri de arme automate efectuate de pe teritoriul Transnistriei în direcţia militarilor ucraineni, susținând de asemenea că nu a trimis avioane fără pilot să survoleze teritoriul ucrainean.relatează agenţia Novosti PMR, în pagina electronică.

„Nu au existat tiruri din partea Transnistriei spre teritoriul Ucrainei. Nu am trimis aparate de zbor pentru a survola Ucraina. Mai mult decât atât, poliţiştii de frontieră transnistreni respectă cu stricteţe ordinul de a «nu ceda provocărilor», în pofida faptului că Tiraspolul a raportat tiruri asupra vameşilor transnistreni de pe teritoriul Ucrainei”, afirmă KGB-ul, potrivit unui comunicat.

KGB-ul transnistrean a calificat informaţiile apărute în presa ucraineană drept „provocări” care au scopul de a „destabiliza situaţia în zona de frontieră şi de a crea panică în rândul populaţiei din regiunile ucrainene Odesa şi Vinniţa”.

„Menţionăm că oficiali ucraineni au declarat anterior că Transnistria ar pregăti un atac asupra Ucrainei, însă aceste afirmaţii sunt neîntemeiate”, susține serviciul transnistrean.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.