Țiriac despre presupusa sa implicare în afacerea EADS

Omul de afaceri Ion Ţiriac neagă orice legătură cu contractul statului român cu EADS, susținând că niciodată nu a avut un interes propriu sau de afaceri, direct sau indirect, şi nici măcar nu a participat la vreo activitate, întâlnire sau discuţie pe acest subiect.

Precizările lui Ţiriac sunt făcute într-un comunicat remis joi agenţiei Mediafax ca urmare a „speculaţiilor” din media ce implică numele său, „în contextul relaţiilor contractuale dintre statul român şi concernul EADS”.

„Nu există nici o legătură între Ion Ţiriac şi contractul EADS cu statul român. Se speculează absolut artificial relaţiile mele de prietenie şi afaceri pentru a se crea iluzia unei legături. Niciodată nu am avut vreun interes propriu sau de afaceri, direct sau indirect, şi nici măcar nu am participat la vreo activitate, întâlnire sau discuţie pe acest subiect”, afirmă Ţiriac.

„În acelaşi context, ca român şi ca prieten, cer scuze Excelenţei Sale, Cancelarului Gerhard Schroeder, pentru amestecarea numelui său în această poveste cu iz de conspiraţie balcanică şi îi mulţumesc încă o dată pentru sprijinul deschis, direct, admirabil, pe care l-a oferit României la accederea în Uniunea Europeană”, mai spune acesta.

Un articol apărut recent în ediţia online în limba germană a Huffington Post relatează că Direcţia Naţională Anticoruptie (DNA) din România anchetează membri importanţi ai Guvernului şi ai serviciilor secrete şi că aceştia ar fi încasat mită în valoare de peste 60 milioane de euro, pentru a facilita pentru EADS, în 2005, încheierea unui contract de peste 743 de milioane de euro cu autorităţile de la Bucureşti. În parte, banii provin din fonduri UE. Pe lângă EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer şi Microsoft, în această afacere apar şi numele lui Gerhard Schroeder, Bodo Hombach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţie, Elena Udrea, susţine autorul articolului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.