Titus Corlățean, după 4 ore de audieri la DNA în dosarul votului în diaspora

Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a ieșit din sediul DNA după patru ore de audieri. Acesta nu a dat detalii despre ce s-a întâmplat în cele patru ore în care s-a aflat în fața procurorilor, susținând că își menține conduita aplicată până acum, respectiv să nu comenteze public și să respecte regulile și procedurile, transmite Realitatea.net.

„Am făcut o declarație detaliată, conform procedurilor în vigoare. Am răspuns la ceea ce avea datoria să întrebe procurorul de caz și la toate detaliile solicitate. Ceea ce am avut ca și conduită un an de zile, necomentând public și respectând regulile și procedurile, voi face și acum, până la soluția procurorilor”, a declarat Titus Corlățean.

„Sper să nu fie nicio problemă. Nu cred că Titus Corlăţean a greşit cu ceva atunci când a fost ministru”, a spus Dragnea, întrebat despre audierea fostului ministru la DNA. Întrebat dacă se aşteaptă să fie şi el chemat în faţa procurorilor în acest dosar, Dragnea a negat spunând că nu ar putea avea nicio calitate. „Sunt chemat pentru referendum, asta am înţeles, dar pentru aia nu-mi dau seama de ce”, a spus fostul ministru al Dezvoltării şi vicepremier la vremea respectivă.

Premierul Victor Ponta a spus, luni, că nu poate să vorbească despre audierea fostului ministru de Externe Titus Corlățean la DNA, pentru că, de altfel, nu are voie să discute nici despre propriul dosar de corupție.

„Da, ca noi toți (este Corlățean audiat la DNA – n.red.), dar eu n-am voie nici pe mine să mă apar, că afectez independența și prestigiul nu știu cărui procuror, cum să zic de alții?”, a spus Ponta.

Senatorul Titus Corlăţean, care a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale din 2014, a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a venit în calitate de martor şi că urmează să vadă despre ce este vorba.

Corlăţean a spus, răspunzând unei întrebări, că dosarul în care a fost citat este cel privind organizarea, în secţiile de votare din străinătate, a alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.