Toader „a aprins fitilul unei bombe”

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, afirmă, referindu-se la raportul ministrului Justiţiei privind șefii Parchetului General şi DNA, că Tudorel Toader nu a dat „drumul ghilotinei”, însă prin acţiunile sale a „aprins fitilul unei bombe”, ce nu este „oportun” azi putând fiind „oportun mâine.

„Unii aşteptau astāzi o ghilotinā ministerialā peste capetele parchetelor. Eu am spus de ieri cā nu va cere revocarea. Şi aşa a fost. Dar, atenție! Toader e mai şmecher decat pare. N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru cā a spus douā lucruri:
1. Nu revoc, pentru cā nu e oportun;
2. Procurorii nu pot ancheta guvernul pentru emiterea de acte normative.
De ce spun cā a amorsat o bomba? Pentru cā:
1. Ce nu e oportun azi, poate fi oportun mâine.
2. Dacā procurorii se mai sesizeazā cu un nou caz OUG 13, vezi pct.1, adicā va cere revocarea.
În alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Şi nu e scutul de la Deveselu!”, a scris Predoiu miercuri seară pe Facebook.

La rândul său, fosta președintă a PNL Alina Gorghiu, a afirmat, după anunțul lui Tudorel Toader, că este o „zi de doliu pentru Tăriceanu!”.

„Astăzi (miercuri – nr.) i-a murit speranța că domnul Ministru al Justiției va fi factor activ în războiul lui personal cu șefii parchetelor. Probabil e tristețe fără margini la dnul Dragnea! Pentru mine e un demers cu final așteptat. Deși cred că dnul Ministru a pus destulă presiune pe el și pe specialiștii din minister anunțând public că va face această evaluare, ba chiar dând de înțeles ca se poate lăsa cu demisii. E o greșeala majoră că PSD de la începutul anului încearcă să acopere nereușita în domeniul economic și beleaua în care bagă țara cu populismul lor, ținând in prim plan tema justiției care trebuie făcută in stil PSD: OUG 13, abrogarea abuzului în serviciu, grațierea faptelor de corupție, revocarea șefilor de parchete etc. Acum va urma o campanie de ostracizare a dlui Toader pentru că nu le-a făcut jocul pe acest subiect și probabil pentru că tot PSD-ul îl regretă pe Dnul Iordache.
Nu îmi fac iluzii că se vor opri aici! Dar hai să nu ne mai lamentam de justitie, hai să guverneze PSD și să nu ducă țara în gard, așa cum o arată cifrele lunii februarie!”, a mai scris Gorghiu pe Facebook, adăugând că cu multe din observațiile din raport este de acord, inclusiv cu concluzia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.