Toader: CCR se poate pronunța pe sesizările privind revocările Robertei Anastase şi Vasile Blaga

Liderul deputaților PDL Mircea Toader a susținut, miercuri, după decizia CCR care a declarat că legea care scoate de sub controlul Curții hotărârile Parlamentului este neconstituțională, că CCR se poate pronunța pe sesizările privind înlocuirea Robertei Anastase şi a lui Vasile Blaga.

“Dacă există sesizare, deci ei se pot pronunța. Sunt depuse sesizările noastre care au fost amânate. Orice sesizare care este la Curte, CCR trebuie să dea un răspuns. Ca orice hotărâre a Parlamentului este supusă controlului Curții. Ele au fost respinse ca fiind inadmisibile, nu că nu sunt corecte. Sunt sesizările acolo, nu știu când le va da curs”, a declarat Toader, după ce Curtea Constituțională a admis contestația PDL privind legea care scoate de sub controlul Curții hotărârile Parlamentului, relatează NewsIn, potrivit pesurse.ro.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a anunțat miercuri că plenul Curții a admis contestația PDL la legea care scoate de sub controlul CCR hotărârile Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.