Toamna vine pe violoncel

Adrian Naidin își adună prietenii din Jazz Band (Sorin Zlat – pian, Eugen Amarandei – contrabas, Gabriel Bălașa – percuții) și își scoate repertoriul de piese culese, preluate ori originale pentru un concert provocator.

„Începem toamna cu struguri, carafe de vin și cu minunatele cântece ale Mariei Tănase, redefinite contemporan într-un minunat experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin! Probabil una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate în maiestuoasa umbră a Măiastrei, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, piesa Pân’la rai nu va lipsi din Grădina Green Hours din Bucureşti, în această seară, de la ora 19.30“, anunță organizatorii cântării.

La rândul său, Naidin promite că programul concertului include „un vechi dans popular din Muntenia, un dans al destinului, datorită căruia mulți şi-au găsit sufletul pereche! Un dans care a inspirat-o și pe Maria Tănase, care a înregistrat melodia la radio, în 1956. Dansul «Ciuleandra» a fost descris şi de Liviu Rebreanu, în romanul cu același nume, apărut în 1927, într-una dintre cele mai frumoase perioade ale țării noastre: a României Mari sau a României dodoloațe!“.

Interesul muzicianului pentru istorie se vede în fiecare concert pe care îl susține, artistul ținând să citeze de fiecare dată aspecte legate de teritorii românești din Ucraina sau cântece din Basarabia: „Veniti să auziți Ciuleandra așa cum n-a mai fost vreodată! Ne-am strâns mulți la întâlnirea din iulie și vă mulțumesc! Sper să-i revad acum pe toți cei care n-au mai prins bilete atunci“. Acum câteva săptămâni, concertul acelorași muzicieni aducea un spectacol care i-a făcut pe spectatori să ceară biss-uri, până când cei din club au început să își facă probleme în legătură cu depășirea orei limită până la care se poate auzi muzică din grădină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.