Toată istoria Lumii?

Jonathan Black. Pseudonim literar al lui Marck Borth, care va face studii de filozofie şi teologie la Ipswick School, Oriel College Oxford, şi va lucra 20 de ani în domeniul editorial. Astăzi conduce departamentul Century al Random House UK.

Că viaţa se supune anumitor legi, ascunse şi paradoxale, înţelege repede şi convingerea aceasta nu-l va părăsi niciodată. Cercetează, studiază neîncetat, pentru a-şi apropia adevărul. O filozofie secretă se află, codificată, în tot ce ne înconjoară: clădiri publice, monumente, opere de artă şi literatură, ştiinţă, teologie. Şi ne invită să luăm parte la bucuria lui. Există marea istorie, cea oficială, pe care o învăţăm din manuale. Dar există şi istoria transmisă de societăţile secrete, niciodată expusă la lumina zilei, al cărei înţeles este rezervat iniţiaţilor.

I-au trebuit 20 de ani lui Jonathan Black pentru a pătrunde misterul acestei istorii. Cartea „Istoria Secretă a Lumii” este o incredibilă călătorie de-a lungul istoriei spirituale şi mitologice, o abordare a marilor momente ale lumii şi din punctul de vedere al societăţilor secrete. Acestea prezervă istoria şi dezvoltarea legilor misterioase ce susţin viaţa, de-a lungul secolelor, împrăştiate peste tot în lume, atât în Orient, cât şi în Occident. Discrete.

În această carte, cele mai importante evenimente ale istoriei lumii – de la Geneză până azi -, experienţele umane, inexplicabile din punct de vedere convenţional, primesc o interpretare nouă, convingătoare. Amintiţi-vă „Pendulul lui Foucault” sau „Dimineaţa Magicienilor”, pentru că vom întâlni în cartea lui Black personaje istorice, celebre, care conspiră cu fiinţe neîntrupate şi alte animale fantastice, săvârşind miracole, rostind profeţii şi totul spre a controla cursul istoriei.

Autorul demonstrează cum spirite superioare, precum Leonardo da Vinci, Isaac Newton, George Washington, stăpâneau capacitatea de a accede la un uimitor de înalt nivel de conştiinţă, o formă de inteligenţă supranaturală, care le-a conferit o cunoaştere excepţională asupra lumii şi vieţii, inaccesibilă conştiinţei cotidiene.

Alegorii păgâne, ascunse în Biblia lui Isus?

Aflăm despre convingerile mistice ale lui George Washington, cel care comandă construcţia Casei Albe, urmându-se mişcarea stelelor… Preşedintele american, care organizează cadastrul capitalei SUA după Constelaţia Fecioarei şi înscrie, pe dolarul american, o menţiune la Jupiter.

De ce Templierii mărturisesc veneraţie pentru diavol? De ce, în Central Park, a fost înălţat un obelisc egiptean? În ce scop a fost îmbălsămat Lenin? Când a întors ultima filă a cărţii, cititorul îşi va fi dat seama că Arca lui Noe, Sfinxul sau Gioconda sunt doar unele dintre urmele lăsate de adevăratele societăţi secrete, în monumentele şi bisericile noastre, în artă, ştiinţă, arhitectură, literatură, muzică, film, folclor, în chiar poveştile preferate ale copilăriei.

Alchimie, ezoterism, astrologie, cabala, roza-cruce, francmasoni… Din noaptea timpului, firul acestei istorii secrete este ţinut de câţiva iniţiaţi: Ovidiu, Leonardo da Vinci, Shakespeare, Duchamp, Breton, Cocteau, Lynch….

Numai lume bună, pentru a se constitui într-o prietenească, iubitoare invitaţie la lectura acestei cărţi strălucitoare, captivantă, derutantă.

Istoria Secretă a Lumii – autor Jonathan Black, Ed. Nemira

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.