Toate tunurile lui Pop pe o facultate celebră

Ministrul Educației, Liviu Pop vrea ca toate lucrările de licență din ultimii șase ani de la Facultatea de Drept a Universității din București să fie evaluate de către CNATDCU pentru a se stabili dacă sunt plagiate. Pop a adus ca argument pentru cererea sa un ordin al fostului ministru al Educației.

„Mi-a atras atenţia ordinul din 20 decembrie dat de fostul ministru Mircea Dumitru, prin care s-a aprobat metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă. Ce spune acest ordin? Că facultăţile pot să nu prevadă în examenul de licenţă lucrarea de diplomă, adică toţi absolvenţii ciclului de licenţă care anul acesta, pentru că ordinul este de anul trecut din 20 decembrie, au susţinut examenul de licenţă decidea universitatea, în speţă facultatea, dacă în cadrul acestui examen de licenţă este sau nu este nevoie de lucrarea de licenţă. Paradoxal, din datele pe care le am până acum, singura facultate care nu a avut în cadrul examenului de licenţă lucrarea de licenţă este Facultatea de Drept, unde domnul ministru care a semnat ordinul este rector. Şi vin direct şi fără menajamente şi îi întreb cinstit pe colegii profesori universitari de la Facultatea de Drept a UB”, a spus Liviu Pop.

Ministrul Educației a explicat că are în plan să modifice acest ordin, iar Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare ar trebui să evaluaeze lucrările de licență din ultimii șase ani, de la Facultatea de Drept a Universității din București.

„Sper ca CNATDCU să analizeze, alături de Universitatea din Bucureşti – Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, licenţele din ultimii şase ani. Să vedem dacă au fost sau nu au fost plagiate. Ar fi sănătos pentru întreg sistemul de învăţământ universitar pentru că sunt foarte multe universităţi din România, care postează public lucrările de licenţă sau disertaţie fără nicio emoţie. Unii nu vor să susţină lucrarea de licenţă. Evident, voi modifica acest ordin, după ce voi avea acordul Consiliului Naţional al Rectorilor, Academiei Române şi ARACIS. Dacă şi CNATDCU ne dă un punct de vedere, nu este nicio grabă, avem timp până anul viitor să facem dezbateri publice pe acest ordin”, a afirmat Pop.

În replică, purtătorul de cuvânt al Universității București, Mirabela Amarandei, a declarat pentru presă că ordinul la care face referire Pop nu este o noutate și că facultățile au mai avut posibilitatea de a alege modul în care susțin examenul de licență și în alți ani, precizând că dacă nu a fost susținută o lucrare de licență asta nu a însemnat că nu a existat un examen de licență.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.