Tolontan, despre Iohannis, după ședința CSAT

Cătălin Tolontan a comentat, într-o intervenție la B1 TV, prestația președintelui Klaus Iohannis după şedinţa CSAT de vineri.

Jurnalistul de la Gazeta Sporturilor spune că nu ar fi vorbit cu adevărat președintele României, ci doar un reprezentant al CSAT, apreciind totodată că Iohannis nu a transmis informații despre tot scandalul care a izbucnit în sănătate în ultimele săptămâni.

„Președintele țării, Klaus Iohannis nu a vorbit astăzi aici. A vorbit un reprezentant al CSAT, o persoană înaltă, impozantă(…)”, a spus Tolontan.

„Nu am văzut mesajul președintelui. Eu sunt la Cotroceni, dar nu a fost președintele. A fost șeful Consiliului Suprem de Apărare al Țării, a vorbit frumos, așa, îmbrăcat, frumos și a vorbit. Îl așteptăm în continuare pe președintele țării să vină, să vorbească cu cetățenii.

A vorbit un domn civilizat care a citit niște lucruri rar, apăsat, și care a accentuat niște cuvinte, probabil cele mai importante. S-a vorbit, spun și eu ca dânsul, în diateza pasivă și impersonal.

Am auzit tot felul de lucruri. Îl așteptăm pe președinte să vină să vorbească pentru cetățeni. Nu am auzit cuvântul cetățean sau pacient în discursul domnului de la CSAT. Nu am auzit cum se va raporta statul în cazul dezinfectanților. Nu am înțeles de ce statul nu a controlat 10 ani substanțele, iar acum s-au controlat numai substanțele Hexi. Stăm cuminți aici, sus pe gard, și îl așteptăm pe președintele Klaus Iohannis. Așa era anunțul, că va veni președintele României și va vorbi.”

„Președintele țării, Klaus Iohannis nu a vorbit astăzi aici. A vorbit un reprezentant al CSAT, o persoană înaltă, impozantă. Președintele nu a fost aici.

Eu cred că va veni, pentru că cetățenii încă îl așteaptă. Să spună ceva omenește acestor oameni revoltați, și procedural, ce va face statul în cazul dezinfectanților. Eu sper că va veni. Este vineri, ora 15.30. Credeți că pleacă la Sibiu, repede? Eu așa cred. Așa se spune, că vine pleacă la Sibiu, și se întoarce luni.

Ministerul Sănătății trebuie să comunice exact ce se schimbă, pe înțelesul cetățenilor. Pentru că ședința CSAT a fost făcută tot pe banii cetățenilor.

Îl așteptăm pe președinte să vorbească despre informările SRI. Să îl întrebăm pe președinte de ce statul ține secrete informații care privesc securitatea publică, pentru că este vorba de medicamente neconforme, medicamente care ar fi periculoase”, a transmit Cătălin Tolontan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.