Top cele mai scumpe obiecte din filme

Magia cinematografică insuflată de Hollywood și starurile sale exercită o presiune extraordinară asupra amatorilor de cinema. Poate cel mai onorant omagiu adus idolilor de către cinefili este achiziționarea, uneori pe sume colosale, a obiectelor de recuzită folosite la realizarea filmului preferat.

Începem topul cu nimeni alta decât Marilyn Monroe, care a purtat celebra rochie albă în filmul „The Seven Year Itch“ (Șapte ani de căsnicie). Imaginea actriței cu rochia ridicată de curentul de aer provocat la venirea metroului este considerată una dintre cele mai cunoscute din ultimul secol de cinema, iar destinul rochiei a provocat întotdeauna curiozitatea cinefililor. În 2011, rochia a fost vândută cu 4,6 milioane de dolari, cumpărătorul licitând prin telefon şi preferând să nu-şi dezvăluie identitatea.

Pe locul doi se află tot un obiect vestimenar, mai exact, rochia purtată de Audrey Hepburn în filmul musical „My Fair Lady“. Mai mult decât o emblematică creaţie de haute couture, rochia a devenit un simbol al evoluţiei: Eliza Doolittle, personajul lui Audrey, se transformă dintr-o florăreasă vulgară într-una dintre frumuseţile Londrei. Creatorul rochiei este Cecil Beaton, iar aceasta a fost vândută, la aceeaşi licitaţie organizată de Debbie Reynolds, cu nu mai puțin de 4,55 milioane de dolari. Se spune că Reynolds a achiziţionat-o cu doar 100.000 de dolari.

Mașina lui James Bond, 4 milioane de dolari

Facem trecerea de la rochii diafane, la mașini și… inegalabilul James Bond. Pe locul trei în top se află bolidul Aston Martin DB5. Colaborarea între producătorii seriei cu agentul 007 şi marca de automobile a făcut ca maşina folosită în film să fie exact prototipul creat înainte de producţia de serie. În 2010, mașina a fost vândută de proprietarul ei, pe nume Jerry Lee, după ce o ținuse în garaj aproape 40 de ani. Suma obţinută a fost de 4,4 milioane de dolari. Costumele folosite de membrii familiei von Trapp, din „Sunetul muzicii“, şi alte obiecte de recuzită au fost vândute cu 1,56 de milioane de dolari, clasându-se pe locul patru în topul celor mai scumpe obiecte din filme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.