Tot Ghiţă, tot Băsescu, tot Dragnea, tot Vanghelie

Uite graţierea, nu e graţierea, uite-l pe Sebastian Ghiţă, nu e Sebastian Ghiţă, uite-l pe Sorin Blejnar cum spune că se întâlnea cu mafioţii pentru a vorbi despre vreme, şi nu despre afaceri ilegale cu motorină, şi uite-l pe făuritorul aşa-zisul Stat de Drept, Traian Băsescu, luptându-se cu creaţia sa. „Exploziv”, „şocant”, „vine nucleara”, „a primit decisiva”, „noaptea ca hoţii” şi „ziua ca hoţii” sunt câteva dintre cuvintele „cârlig” care rulează pe ecranele televizoarelor şi care deschid titlurile de pe site-urile de ştiri, cu referire la ce-au mai zis Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Laura Codruţa Kovesi, şi cu ce-au mai făcut Liviu Dragnea, Marian Vanghelie, Gigi Becali şi Mitică Dragomir.

Pe agenda publică s-a strecurat, timid, şi ştirea că preşedintele României, Klaus Iohannis, aflat pentru câteva zile în România, s-a abătut de la ruta obişnuită Bucureşti – Sibiu şi a ajuns tocmai la Suceava, unde a avut loc o dezbatere la care au participat primari şi oameni de afaceri. Pentru a face investiţii îţi trebuie un teanc de aprobări de la „n” instituţii locale şi centrale, care uneori vin prea târziu, restructurarea făcută de Ministerul Administraţiei şi Internelor a lăsat comunele fără poliţişti, oficiile poştale au început să dispară, sunt localităţi fără medici de familie, din cauza legislaţiei stufoase şi contradictorii accesarea fondurilor europene devine aproape imposibilă, iar legea prea permisivă a insolvenţei bagă în faliment companiile, care nu mai ajung să-şi recupereze banii niciodată. Operaţiunea de cadastrare este mult întârziată, iar preşedintele României a atras atenţia că, din 2018, fără cadastru, nu se vor mai putea acorda subvenţii agricole. Klaus Iohannis a criticat toate guvernele cu care a lucrat şi lucrează, inclusiv „Guvernul Meu”, pentru lipsă de viziune şi pentru că se rezumă la intervenţii pompieristice doar atunci când în presă apar relatări despre o anumită problemă.

După o vizită la Mănăstirea Voroneţ, preşedintele României s-a întors la Bucureşti, iar presa s-a întors la Traian Băsescu, Dan Andronic, Şerban Nicolae şi Liviu Dragnea, cel care, fără să i se mişte un fir din mustaţă, a declarat că habar nu avea că senatorii jurişti vor schimba legislaţia privind graţierea de o manieră scandaloasă. Guvernul şi Parlamentul n-au băgat în seamă niciuna dintre temele ridicate de primari şi oamenii de afaceri în timpul întâlnirii cu preşedintele României.

La anul, pe vremea asta, agricultorii nu-şi vor primi subvenţiile, localităţile vor fi tot fără poliţişti, fără oficii poştale, fără medici, fără bani pentru investiţii şi fără nici un viitor, iar guvernanţii, parlamentarii şi televiziunile îşi vor vedea în continuare de-ale lor. De Traian Băsescu, de Liviu Dragnea, de Şerban Nicolae, de Sebastian Ghiţă, de Laura Codruţa Kovesi sau de alţii din aceeaşi specie, de rating şi de imagine pentru viitoarele campanii electorale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.