Totalitarismul se instaurează prin democrație

Prim-ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria post-decembristă a României a purtat vreme de aproape două ore un dialog stupefiant cu Robert Turcescu, la postul de televiziune unde prestează ziaristul fan declarat al lui Traian Băsescu.

Mihai Răzvan Ungureanu a ”lovit” încă de la prima întrebare atunci când a răspuns la întrebarea legată de ocupația lui din acest moment. ” Sunt cetățean și profesor universitar” , a declarat ritos Ungureanu.

Imediat după introducerea ciudată, fostul premier și-a dat cu părerea despre moțiunea de cenzură din 27 aprilie în urma căreia a devenit șomer. MRU crede despre căderea guvernului pe care el l-a reprezentat că a fost nici mai mult nici mai puțin decât un puci parlamentar. ” Ceea ce s-a întâmplat în sala de plen pe seama migraţiei controlate a unei părţi dintre parlamentari care sprijinea puterea către fosta opoziţie este, până la urmă, un puci parlamentar. ” , a spus cu voce aproape plângăcioasă fostul șef al guvernului. Și Ungureanu nu s-a oprit aici! Încurajat de Turcescu, MRU a început să explice cum stă treaba cu democrația și cu totalitarismul. Teoria ”ungureană” expusă de pupilul lui Băsescu este cel puțin ridicolă dacă nu stupidă de-a dreptul: ” În fond, prin democrație se instalează totalitarismul, domnule Turcescu!” , a glăsuit Ungureanu în fața unui Robert Turcescu rămas cu gura căscată de admirație pentru nivelul intelectual al oaspetelui său.

Însă cea mai șocantă replică a fostului premier

a venit în momentul în care acesta s-a trezit comparându-se cu Sfântul Duh! ” N-a suferit nicio schimbare. Sunt, în clipa de față, un membru autosuspendat al PNL. Alții spun că nu sunt nici măcar membru PNL. Deci eu plutesc în aer ca Sfântul Duh.” , a spus MRU referitor la statutul pe care el încă pretinde cu obstinație că îl are, acela de membru al PNL.

Și ca să pună bomboana pe coliva de la B1Tv, Ungureanu a procedat precum vracii din emisiunile de la televiziunea lui Dan Diaconescu, insistând să își facă publică adresa de e-mail la care așteaptă să primească sugestii de la ”cetățenii interesați de coagularea dreptei”.

Apropos,

mru.stanga-dreapta@gmail.com este adresa la care îi puteți scrie ungureanului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.