Trafic îngreunat de zăpadă în două județe

Mai multe tiruri erau blocate, vineri dimineaţă, între localităţile Vatra Moldoviţei şi Suceviţa din judeţul Suceava, la kilometrul 31 al DN 17A, din cauza zăpezii, potrivit Centrului InfoTrafic al Poliției Române.

Tirurile au fost tractate de utilaje de deszăpezire.

CNADNR a anunțat la rândul său că în județul Suceava, pe DN 17A, între localitățile Vatra Moldoviței și Sucevița, km 4+000 — km 18+000 și km 26+000 — km 53 +000, a fost îngreunată circulația ca urmare a ninsorii abundente. „În zona kilometrului 31, din cauza faptului că nu au fost echipate de iarnă în mod corespunzător, câteva autotrenuri nu au mai putut urca”, precizează sursa citată.

Drumarii din Harghita au intervenit vineri dimineață cu utilaje de deszăpezire și cu material antiderapant, și în zonele înalte din judeţul Harghita, unde ninge, iar circulația se desfășoară îngreunat, stratul de zăpadă de pe carosabil ajungând la trei centimetri.

Şeful de cabinet al prefectului judeţului Harghita, Adrian Pănescu, a spus pentru Mediafax că pe DN 13 B, în Pasul Bucin se circulă pe carosabil alunecos, acoperit cu până la trei centimetri de zăpadă. De asemenea, traficul se desfăşoară îngreunat pe DN 15 în stațiunea Borsec, pe DN 12 C în zona Lacu Roșu, unde zăpada măsoară până la doi centimetri, precum și pe DN 12 A, în localitățile Lunca de Jos și Lunca de Sus și pe DN 11 B Cozmeni – Târgu Secuiesc, unde s-a depus un centimetru de zăpadă.

Pe celelalte şosele naţionale din judeţ circulaţia se desfăşoară normal, carosabilul fiind umed din cauza ploilor.

În Harghita, circa 400 de oameni din trei localități din județul Harghita nu au curent electric, vineri dimineață, din cauza ninsorilor și a vântului.

Poliţiştii de la Rutieră recomandă şoferilor care circulă pe DNA 17A sau pe altele pe care există zăpadă să aibă montate anvelope de iarnă.

Meteorologii au emis joi o atenționare cod galben de ploi și ninsoare pentru 12 judeţe din nordul, centrul şi estul ţării, inclusiv Suceava. Atenționare este valabilă până sâmbătă la ora 8.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.