Tragedia de la Grenfell Tower din Londra, detalii neplăcute pentru guvernul britanic

Asociația asiguratorilor britanici (AAB) a declarat că a avertizat guvernul britanic în legătură cu pericolul reprezentat de suprafețele exterioare inflamabile ale unor clădiri cu o lună înainte de incendiul de la clădirea turn Grenfell, soldat cu puțin 79 de morți, a relatat duminică Reuters.

De fapt este vorba de materialul folosit la anveloparea unor clădiri în Marea Britanie.

AAB susține că a cerut autorităților încă din 2009 revizuirea normelor privind securitatea împotriva incendiilor.

Guvernul britanic a anunțat duminică după-amiază că 60 de imobile au fost identificate ca încălcând normele de securitate, în contextul unei operațiuni de verificare a respectării normelor de securitate împotriva incendiilor. Această operațiune a fost declanșată după ce un incendiu produs în noaptea de 13 spre 14 iunie la Grenfell Tower din Londra s-a soldat cu moartea a cel puțin 79 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.