Tragedie de proporții pe magistrala Bucureşti – Constanţa

O femeie însărcinată și cei trei copii ai ei au murit după ce au fost loviți de un tren care circula pe magistrala 800 Bucureşti – Constanţa. Femeia s-a aruncat cu cele trei fetițe ale sale în fața trenului.

Update: Mama femeii le-a declarat anchetatorilor că fiica sa a fost internată în trecut de două ori la Spitalul de Psihiatrie Obregia, pentru tratament, şi că urma să fie dusă din nou la spital. De asemenea, mama tinerei a spus că aceasta nu îşi dorea şi al patrulea copil.

Soţul acesteia ar fi fost singurul care lucra şi aducea un venit, iar alte voci afirmă că cei doi soţi se certau, bărbatul fiind gelos.

De asemenea, cumnatul femeii a declarat la Antena 3 că la început familia acesteia nu a fost de acord cu relaţia ei. El a mai spus că fratele său i-a cerut împrumut bani pentru ca femeia să facă o întrerupere de sarcină, dar că nu l-a putut ajuta.

„La început, când s-au cunoscut, nu au fost de acord părinţii ei. Era mai tăcută. Vorbea doar cu noi. Era mai timidă, ruşinoasă. (…) Era însărcinată. Ce ştiu de la fratele meu, acum vreo lună de zile m-a rugat să îl împrumut cu nişte bani. Nu voia să mai facă un copil. Nu am avut bani atunci să îl ajut. Şi a spus atunci: «Uite, Robert, din cauza ta trebuie să lăsăm şi copilul ăsta». Oricum, aşa a vrut Dumnezeu”, a povestit el.

Pe de altă parte, fratele femeii a susţinut că aceasta avea o relaţie foarte bună cu soţul ei, că „se înţelegeau bine”.

Mecanicul care conducea locomotiva trenului a relatat că femeia şi copiii au apărut din pădure şi, în pofida avertizărilor sonore, s-au aruncat în faţa trenului.

Update: În biletul de adio găsit la faţa locului era scris „Îmi pare rău, nu mai suportam”, cuvinte scrise, cel mai probabil de mama în vârstă de 30 de ani, potrivit unor surse judiciare.

Update: Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele și circumstanțele incidentului tragic. Un criminalist al Parchetului a ajuns la fața locului pentru cercetări.

„Conductorul trenului va fi audiat în cadrul dosarului penal, care a fost deschis de polițiști, sub coordonarea procurorului de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Update: Femeia avea vârsta între 25 și 30 de ani și era însărcinată, iar cei trei copii aveau vârste de doi, cinci și 10 ani. Polițiștii au găsit la fața locului un bilet de adio, au declarat surse judiciare.

Tragedia a avut loc joi, în jurul orei 9.30, pe magistrala 800 Bucureşti Constanţa, între staţiile CFR Pasărea şi Brăneşti.

IGPR a precizat că o minoră a murit după ce a fost lovită de tren, pe magistrala 800 Bucureşti- Constanţa, în halta Brăneşti, iar alte trei persoane, o femeie şi doi copii, au fost găsite moarte în spatele trenului, la aproximativ 500-600 de metri.

Femeia s-ar fi aruncat împreună cu copiii în faţa trenului.

Psihologii explică gestul mamei care s-ar fi aruncat în faţa trenului alături de cei trei copii ca fiind vorba despre „suicid altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acesteia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic”.

„Gestul sucidial apare în momente dramatice, în momente de provocări existenţiale cu caracter unic şi personal. Fiecare persoană are istoricul ei în ceea ce priveşte acest gest. Aceste împrejurări externe, înconjurătoare, care realizează presiune se obiectivează catastrofal în momentul în care şi persoana respectivă are dezechilibru emoţional, afectiv, proiecţii pesimiste. Deci este o îmbinare între condiţiile favorizante externe presante şi condiţiile interne, care ţin de personalitate, caracter, temperament. (..)Este vorba despre suicidul altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acestuia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic”, a explicat pentru Mediafax Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Ministrul Transporturilor a cerut crearea unei celule de criză

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut crearea unei celule de criză în urma accidentului feroviar în care au murit patru persoane, potrivit unui comunicat transmis joi de instituţie.

Din celula de criză fac parte ministrul Transporturilor, secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar, Dragoş Titea, şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate – CFR Călători, CFR Infrastructură, Autoritatea Feroviară Română (AFER) şi Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER), potrivit Ministerului Transporturilor.

CFR Călători: Mecanicul trenului implicat în accidentul feroviar continuă drumul până la destinaţie

Mecanicul trenului IR1983 implicat în incidentul feroviar în care au murit patru persoane continuă drumul până la destinaţie, în Constanţa, fiind însoţit în cabină de şeful de tren, a transmis purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.

„Mecanicul trenului IR1983 nu a fost înlocuit. Acesta a declarat că poate continua drumul. Personalul din cadrul departamentului de Siguranţă a Circulaţiei a discutat cu el. Şeful de tren îl însoţeşte în cabină până la destinaţie, în Constanţa”, a precizat Predescu.

Mecanicul urmează să fie consiliat, conform procedurii existente, a declarat, anterior, purtătoarea de cuvânt.

Circulaţia a fost reluată în zonă, după mai multe ore de blocaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.