Tragedie: Microbuz căzut în Dâmbovița (Foto)

Trei oameni au murit luni dimineață după ce un microbuz cu nouă persoane a căzut în râul Dâmbovița, la intersecţia Splaiul Dudescu cu Şoseaua de Centură a Capitalei.

Șase dintre persoanele din microbuz au reșit să iasă singure până la sosirea pompierilor, iar alte trei au extrase de scafandri (două au fost găsite încarcerate în auto, iar o altă persoană la aproximativ 50 metri de microbuz).

Toate cele 3 persoane găsite în apă și în microbuz au fost declarate decedate, printre care și o fetiță în vârstă de 8 ani.

Cinci victime au fost transportate la spital, de ambulanţele SMURD: trei la Spitalul „Bagdasar Arseni”, o persoană la Spitalul Sf. Pantelimon şi o alta la Spitalul Sf. Ioan.

Conform primelor cercetări, şoferul microbuzului ar fi pierdut controlul volanului când a vrut să vireze la stânga dinspre splaiul Dâmboviţei către autostrada A2.

Update: Primăria Capitalei, după accident

Primăria susţine că au fost de securizare a malurilor Dâmboviţei în perioada martie-aprilie.

„Administraţia Străzilor a montat parapeţi de siguranţă pe tronsonul cuprins între Podul Vitan-Bârzeşti şi limita administrativă a Capitalei, pe o lungime de peste 5000 m, pe sensul de iesire din oraş, pe celalalt sens lucrările de securizare fiind executate de primăria sectorului 3. PMB nu poate investi pe segmentul de drum care nu se afla în administrarea Municipiului Bucureşti, respectiv între limita administrativă a Capitalei şi Centură, unde nu există în acest moment parapeţi de siguranţă. Aceste suprafeţe de drum sunt administrate de alte unităţi administrativ teritoriale, care, conform legii, sunt singurele care pot executa lucrări în aceste zone”.

Sursa citată menţionează că dacă unităţile nu dispun de fonduri pentru a monta parapeţi, „una dintre soluţii ar fi ca Municipalitatea să preia, cu acordul Guvernului, acest segment de drum şi să poată face, legal, investiţiile necesare.” Primăria precizează că sunt trei zone în care nu s-au montat parapeţi pentru că „era necesară asigurarea accesului echipelor ApaNova la cele două noduri hidrotehnice pe care le gestionează în zona şi pentru facilitarea accesului utilajelor în şantierul de la Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu.”

content-image
content-image
content-image
content-image
content-image
content-image
content-image
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.