Tragedie românească în Spania: Cel puțin opt români morți

Opt români, între care șase adulți şi doi copii, au murit într-un accident rutier produs în Spania, a anunțat presa spaniolă.

Microbuzul în care se aflau români a intrat în coliziune frontală cu un TIR, care a intrat pe contrasens. Microbuzul a luat foc şi a ars complet.

Accidentul a avut loc pe o atostradă, în apropiere de Alicante. Singurul supraviețuitor al accidentului este șoferul camionului. Acesta a fost transportat la spital.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe confirmă că opt români au murit în accident, precizând că este posibil să existe şi o a noua victimă.

MAE a precizat, miercuri dimineaţă, la solicitarea Mediafax, că s-a finalizat procedura de identificare a 8 cetăţeni români decedaţi în accidentul care a avut loc pe autostrada AP-7m în apropiere de localitatea Granja de Romamora, provincia Alicante din Spania.

Identificarea s-a realizat pe baza informaţiilor oferite de rude şi în urma verificărilor făcute la Aeroportul din Valencia, de unde cetăţenii români urmau să ia zborul Wizzair din data de 22 iulie 2014, de la ora 21.40, cu destinaţia România.

În prezent, reprezentanţii Ambasadei României la Madrid şi Consulatului de la Castellon de la Plana, în colaborare cu autorităţile spaniole, verifică ipoteza existenţei unei a noua persoane, care ar fi fost chiar şoferul, despre care rudele victimelor susţin că s-ar fi aflat în microbuzul implicat în accident.

Potrivit MAE, la acest moment autorităţile spaniole au demarat noi căutări la faţa locului pentru găsirea trupului acestuia. Autorităţile spaniole iau în calcul posibilitatea ca şoferul să fi fost aruncat din maşină la momentul impactului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.