Traian Băsescu a comentat zvonurile că ar fi bolnav

Traian Băsescu a comentat joi, înainte de a pleca la Milano, pentru a participa la Summitul Asia – Europa, atacuri potrivit cărora acesta ar prezenta semne de Parkinson.

Băsescu a precizat că ”un post de televiziune a coborât atât de jos în propaganda de denigrare”, încât a aflat de la televizor despre ”atacuri cerebrale, despre internări la Spitalul Militar din Bucureşti, la Fundeni, la Viena”.

Preşedintele a spus, de asemenea, că îi autorizează pe cei zece medici care i-au făcut vizita medicală anuală să dea relaţii oricărui ziarist interesat despre starea sa de sănătate.

Singură boală de care suferă, a mai spus Băsescu este „boală pe hoţi”.

”Autorizez cei zece medici din comisia care s-a format în anul acesta, când s-a făcut vizita medicală, deci public îi autorizez să dea relaţii oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a preşedintelui”, a anunţat Băsescu. ”Nu a existat niciun astfel de incident de sănătate, cel puţin în cei zece ani, nu ştiu după ce îmi termin mandatul”, a mai spus acesta.

Postul România TV a relatat, miercuri seară, că preşedintele Băsescu ar avea semnele bolii Parkinson, că ar fi avut două atacuri cerebrale şi că, din acest motiv, ar fi fost internat de mai multe ori, inclusiv în străinătate.

Băsescu a precizat că la Summitul Asia – Europa (ASEM), de la Milano, vor participa 21 de state din Asia și 30 din Europa, fiind un summit foarte important pentru că abordează pe fond problema relațiilor economice și a dezvoltării durabile între cele două regiuni.

„Summitul va avea trei părți, prima este destinată relațiilor economice între Asia de sud-est și Europa. A doua este dedicată soluționării problemelor globale, între Asia și Europa. A treia este legată de probleme de securitate: problemele din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu și alte subiecte extrem de sensibile”, a spus Băsescu.

„La summit va participa președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene. Summitul este important pentru că abordează pe fond problema relațiilor economice și a dezvoltării durabile între cele două regiuni, iar după mine cea mai importantă parte este legată de liberalizarea schimbului economic între cele două continente, Asia și Europa. În ce ne privește, vom fi susținători ai soluțiilor de liberalizare. În problema de securitate, în linii mari, poziția noastră este cunoscută, inclusiv legată de Ucraina”, a adăugat șeful statului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.