Traian Băsescu a fost colaborator plătit al Securităţii încă din anul 1984

Documentul prezentat de Mihai Gâdea în emisiunea „Sinteza zilei” de marţi arată că Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a fost colaborator plătit al Securităţii! Este vorba despre o Adresă întocmită de gen. Aristotel Stamatoiu şi trimisă gen. Iulian Vlad, care era în 1984 Şeful Securităţii şi adjunctul Ministrului de Interne.


Întrucît documentul este cu adevărat senzaţional şi se referă la fostul preşedinte al ţării, ar trebui ca generalul Iulian Vlad, căruia îi este adresat documentul, să se pronunţe public despre autenticitatea sa, căci consecinţele pe care le va genera sînt devastatoare faţă de Traian Băsescu. Sînt multe elemente de identificare care permit şi instituţiilor statului să se pronunţe asupra autenticităţii acestui document:

– emitentul UM 0544, care era Departamentul Securităţii Statului, cu numărul de înregistrare

– numărul de înregistrare de la Ministerul de Interne

– destinatarul adresei, care este gen. Iulian Vlad şi este în viaţă

– semnatarul adresei, care este gen. Aristotel Stamatoiu


În plus, acest dosar în care se află originalul documentului ar trebui să se afle în arhiva CNSAS, instituţie care trebuie urgent să dea un răspuns în legătură cu autenticitatea acestuia! Dacă, aşa cum se spune, arhiva unităţii 0544 (DIE din vremea lui Ceauşescu) nu a fost predată la CNSAS, atunci trebuie să fie identificată instituţia care păstrează documentul şi să se dea un răspuns convingător. Pînă atunci, iată documentul prezentat la Antena 3:

Deoarece fotocopia de mai sus este o captură de slabă calitate, efectuată din emisiunea Antenei 3, redăm textul acestei adrese care poartă nr. de înregistrare 3340/212/16.X.1984:

Pînă cînd documentul va fi publicat sub forma unui facsimil mai clar, vă prezentăm antetul şi semnătura în două detalii care să vă ajute să-l judecaţi în cunoştinţă de cauză:





După cum se observă, Traian Băsescu era unul dintre propagandiştii politicii PCR, care avea sarcini şi pe linie de securitate! El conducea chiar o „reţea”, primind bani (în această operaţiune este vorba despre suma de 1.500 dolari) pentru subvenţionarea acesteia!


Dacă lucrurile au stat chiar aşa cum rezultă din acest document, destinul politic al lui Traian Băsescu se încheie aici, căci asta înseamnă că fostul preşedinte ne-a minţit în toţi anii de cînd este în politică, deţinînd mai multe funcţii importante (multi-ministru, multi-primar al Capitalei şi preşedintele României) care îl obligau să spună dacă a fost sau nu colaborator al Securităţii. Băsescu a negat totdeauna acest fapt, însă documentul prezentat de Antena 3 dovedeşte contrariul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.