Traian Băsescu a fost scuipat de un bărbat

Traian Băsescu a participat sâmbătă la ceremoniile prilejuite de întoarcerea din voiaj a navei şcoală „Mircea”.

Evenimentul nu a fost însă lipsit de incidente, preşedintele fiind scuipat, la finalul ceremoniei, de un bărbat, în momentul în care acesta cobora din bricul Mircea. Adrian Zglobiu a fost imobilizat imediat de SPP. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, care este din Constanţa, va fi cercetat de către Parchet pentru ultraj.

După ce a fost scuipat, Traian Băsescu s-a şters imediat, cu un gest scurt şi şi-a văzut în continuare de drum.
Preşedintele a ajuns în Portul Constanţa, în jurul orei 13.00, cu un elicopter care a decolat în dana militară a portului.

„În semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute de-a lungul timpului de echipajul vasului”, preşedintele a decorat pavilionul navei şcoală „Mircea” cu ordinul „Virtutea Maritimă” – în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, reeditând astfel gestul din august 2009, lucru remarcat de preşedinte, care a ţinut să precizeze că, în cei 70 de ani de existenţă a navei, nu a mai fost decorată de nimeni.

„Această Regată a avut trei patroni, preşedintele Bulgariei, pe zona apelor bulgare, preşedintele Putin, pe zona apelor Federaţiei Ruse şi preşedintele României, pe zona apelor româneşti. Eu le transmit, la capăt de Regată, că într-un fel sau altul, toţi trei am purtat noroc acestei Regate care s-a terminat cu bine şi cu rezultate excepţionale pentru echipajele care au participat la aceasta”, a mai spus Băsescu.

În Portul Constanţa sunt ancorate în acest weekend şi vor putea fi vizitate cele 13 nave cu vele care au participat la „Regata Mării Negre”.

Eveniment important în calendarul competiţional de profil, Regata, la care au participat cele mai mari 13 nave cu vele din lume, a început în 30 aprilie, din portul bulgăresc Varna, prima cursă defăşurându-se între Varna şi Novorossiysk (Rusia). După repoziţionarea flotei în portul rusesc Soci, cea de-a doua cursă a regatei s-a desfăşurat între 18 şi 24 mai pe traseul Soci – Constanţa, urmând să se încheie în Portul Constanţa cu patru zile de evenimente nautice şi culturale.

Nava şcoală Mircea are la bord un echipaj format din 134 de ofiţeri, maiştri militari şi cadeţi români, alături de opt cadeţi străini şi este a doua navă şcoală cu vele a României, prima fiind Bricul „Mircea”, construită în 1882.

Nava şcoală „Mircea” a înscris în jurnalul său 11 marşuri în Marea Neagră, cu vizitarea principalelor porturi ale statelor riverane, 16 voiaje în Marea Mediterană şi opt în Oceanul Atlantic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.