Traian Băsescu a semnat memorandumul pentru privatizarea Petrom

Fostul premier Adrian Năstase a răspuns acuzaţiilor lansate de Emil Boc, potrivit cărora procesul de privatizare al Petrom ar fi cauza pentru costul actual al carburanţilor, şi a susţinut în replică faptul că Traian Băsescu a semnat memorandumul de privatizare al companiei respective. Liderul PSD a publicat marţi pe blogul său şi fotocopiile documentelor semnate de Traian Băsescu în anul 2000, cu Banca Mondială.

Emil Boc a spus luni seara la TVR 1 că preţul carburanţilor de astăzi este efectul „politicii iresponsabile” a guvernului Năstase, care a vândut Petrom sub preţul pieţei. „Plătim preţul politicii iresponsabile a guvernului Năstase, de privatizare a Petrom, cu resurse, fără să poţi interveni la nivelul redevenţelor, care practic au pus România pe butuci din perspectiva utilizării acestor resurse naturale extrem de importante. Acum plătim preţul acelei politici iresponsabile de privatizare, care n-a ţinut cont de interesul naţional”, a declarat Boc luni la postul public de televiziune.

Năstase i-a replicat chiar luni seara actualului premier la Realitatea TV: „Emil Boc minte la fel cum minte şi Traian Băsescu. Traian Băsescu este cel care s-a angajat prin memorandumul cu Banca Mondială să privatizeze nu numai Petromul, dar şi sistemul bancar şi sarea şi o mulţime de lucruri. Am să pun încă o dată pe blogul meu, a cincea oară, acest memorandum semnat de Traian Băsescu poate îl citeşte şi Emil Boc să înţeleagă cine a angajat România în aceste procese de privatizare”.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile făcute la Realitatea TV, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a publicat marţi pe blogul său fotocopiile memorandumului de privatizare semnat de Băsescu, în anul 2000, cu Banca Mondială. Reamintim că ministrul de atunci al Transporturilor, Traian Băsescu, era mandatat de Guvernul României să negocieze şi să semneze cu Banca Mondială acordul de privatizare a mai multor companii de stat, bănci şi alte obiective de interes naţional. În memorandumul cu Banca Mondială, guvernul Isărescu se angaja prin ministrul Traian Băsescu să privatizeze rezervele de sare şi de apă minerală, CFR Marfă, Petrom, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel şi Romgaz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.