Traian Băsescu, atac la doi miniștri ai lui Ponta

Președintele Traian Băsescu a lansat miercuri dimineață un atac la doi dintre miniștri Guvernului Ponta 4, respectiv Liviu Pop și Sorin Câmpeanu, înainte de depunerea jurământului de către noii miniștri.

Băsescu i-a acuzat pe noul ministru pentru Dialog Social Liviu Pop și pe noul ministru al Educației Sorin Câmpeanu că „au contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public”. Băsescu a precizat că primeşte jurământul celor doi pentru că este obligat de Constituție.

Astfel, în deschiderea ceremoniei Băsescu a citat dintr-un paragraf dintr-o decizie a CCR care îl obligă să investească miniștrii votați de Parlament.

Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul, este un act obligatoriu, pe care preşedintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârşirea unor acte grave de încălcare a Constituţiei. Acesta este şi motivul pentru care voi primi astăzi şi jurământul domnului Pop şi a domnului ministru al Educaţiei ( Sorin Câmpeanu – nr) , care au contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public”, a afirmat Traian Băsescu. Băsescu a făcut referire la implicarea celor doi în menținerea titlului de doctor al lui Victor Ponta în 2012, când a izbucnit scandalul de plagiat.

După depunerea jurământului, președintele nu a dat mâna Liviu Pop.

Noii miniștri ai Guvernului Ponta 4 au depus jurământul miercuri dimineață la Palatul Cotroceni.

Ceremonia de depunere a jurământului stabilită inițial pentru marți la ora 20.30 a fost amânată pentru miercuri dimineață din cauza unor „inadvertențe de program”, a anunțat Băsescu. Marți, președintele a semnat marți decretele de numire a miniștrilor în funcție.

Noul Guvern a primit, luni seară, votul de încredere al Parlamentului. Guvernul Ponta 4 a trecut cu 377 de voturi pentru și 134 împotrivă.

Toți miniștrii Guvernului Ponta 4

Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională)
Gabriel Oprea (Interne)
Daniel Constantin (Agricultură)
Rovana Plumb (Muncă)
Nicolae Bănicioiu (Sănătate)
Mihai Tudose (Economie)
Darius Vâlcov (Finanțe)
Robert Cazanciuc (Justiție)
Eugen Teodorovici (Fonduri Europene)
Ioan Rus (Transporturi)
Ionuț Vulpescu (Cultură)
Bogdan Aurescu (Externe)
Mircea Dușa (Apărare)
Gabriela Szabo (Sport și Tineret)
Sorin Grindeanu (Comunicații)
Angel Tîlvăr (Diaspora)
Eugen Nicolicea (Relația cu Parlamentul)
Sorin Cîmpeanu (Educație)
Andrei Gerea (Energie și IMM)
Grațiela Gavrilescu (Mediu).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.