Traian Băsescu: ”Bine ai venit, Mohammad Munaf!”

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat joi, printr-o postare pe Facebook, la aducerea în țară a lui Mohammad Munaf, condamnat pentru răpirea celor trei jurnaliști în 2005, în Irak.

Băsescu afirmă că epopeea răpirii juraliștilor „pare” să fi ajuns la final.

”Bine ai venit Mohammad Munaf! În sfârșit, epopeea răpirii ziariștilor din 2005 în Irak pare, repet, pare să se fi terminat”, notează Traian Băsescu la începutul postării.

”Omar Hayssam, cu cetățenie română și siriană, principalul organizator al răpirii, a fost recuperat în 2013 și adus în țară pentru a-și ispăși condamnarea de 20 ani de închisoare pentru terorism, dată în 2007 de ÎCCJ. Astăzi și cetățeanul american și irakian Mohammad Munaf,complicele lui Omar Haysam, a fost adus în țară pentru a ispăși condamnarea la 10 ani de închisoare dată de Curtea de Apel București în 2007 (bagă mare Abraham)”, continuă acesta.

”Mi-am dorit mult să se întâmple așa, pentru că am tratat răpirea celor trei jurnaliști ca pe un atentat la siguranța națională”, conchide Traian Băsescu.

Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de închisoare, a fost adus în țară, a anunțat joi Președinția. Munaf a fost adus după un deceniu de la răpirea celor trei jurnalişti români în Irak. La momentul răpirii ziariștilor, Băsescu se afla în primul an al mandatelor sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.