Traian Băsescu își mută arhiva în curtea lui Udrea

Preşedintele Traian Băsescu a anunțat, sâmbătă, la Sinaia, că vineri şi-a luat „arhiva personală” din sediul PDL din Modrogan 1, în care ar urma să funcționeze partidul rezultat din fuziunea cu PNL, spunând că o va muta la Partidul Mișcarea Populară.

Băsescu a spus că şi-a luat arhiva din Modrogan fiindu-i „teamă” că va veni Crin Antonescu în biroul respectiv.

„Ieri mi-am luat arhiva, să ştiţi că până ieri am avut arhiva personală de la Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei în Modrogan 1. Dar fiindu-mi teamă că acolo ajunge Crin Antonescu m-am văzut nevoit s-o iau. Arhiva încă mai era o legătura a mea cu partidul şi ştiam c-o s-o iau cândva, dar nu eram hotărât s-o iau aşa repede. Aflând concesiile uriaşe şi modul cum PDL a fost pus pe tavă unei istorii şi nu unei realităţi am hotărât s-o iau s-o mut la PMP”, a spus Traian Băsescu, prezent la Congresul Organizaţiei de Femei a Partidului Mișcarea Populară.

Băsescu a declarat că aşteaptă de la Partidul Mișcarea Populară să îl primească ”în sediul central” atunci când îşi încheie mandatul de președinte.

”Ce aştept eu de la acest partid? Ca după ce îmi termin mandatul să mă primească în sediul central”, a spus Traian Băsescu, prezentându-și în același timp planurile de viitor cu acest partid.

”Vreau să transfer partidului toată experienţa ca om politic, cunoştinţele în politică internă şi externă şi gestionarea unei ţări. Sunt convins că pot ajuta partidul foarte mult să se aşeze acolo unde ar trebui să se aşeze ca partid nou: un partid nou care să preia ţara de unde este acum”, a continuat Traian Băsescu, adăugând că nu doreşte să ”copleşească” partidul cu personalitatea sa.

Campanie electorală pentru candidatul PMP, atac fățiș la PDL

La aceeași întrunire, președintele i-a făcut campanie electorală candidatului PMP la prezidențiale, Cristian Diaconescu, atacându-i în același timp pe adversarii acestuia.

„Cristian Diaconescu e un om care chiar în guvernarea Năstase, prin legislația promovată, a pus bazele justiției de azi. Este un bun cunoscător al politici externe. Are în spate un partid mic, dar care poate sa continue să crească. Îmi aduc aminte cât de mic era PDL-ul în 2000, cand am câștigat Primaria Capitalei, era un partid care avea 4%. Am dovedit că un partid mic poate să obțină un rezultat mare dacă are candidatul potrivit. Nu plecați de la premisa că doar partidele mari pot da primari sau președinti, și partidele mici o pot face. Cristian Diaconescu nu va face compromisuri odată ajuns la Cotroceni”, a declarat Traian Băsescu.
În același timp Băsescu a afirmat, fără a nominaliza, că „alegerile aduc pe scena politică o armată întreagă de nulități care cred că pot fi președinți ai României”.

Totodată Traian Băsescu i-a atacat pe foștii săi aliați din PDL: „PDL, actualul PNL, pe care îl conduceam în 2000… Vorba lui Petre Roman, sună ca dracu’ „. Băsescu a mai susținut că PDL a dat de trei ori primarul Capitalei și de două ori președintele României, iar acum „a fost pus pe tavă” liberalilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.