Traian Băsescu mai pregăteşte o fantomă

Doamne, cum seamănă la gândire Elena Udrea cu Dan Tăpălagă!? Şi cum de amândoi se întâlnesc exact în şiretlicurile preşedintelui. Parcă i-ar citi gândurile sau ar primi sarcini cu explicaţii suplimentare!

Căci mare artist în materie de lucrărturi, tras sfori şi îmbârligat scenarii mai este omul nostru de la Cotroceni! Mai ieri-alaltăieri, Coana Joiţica a ieşit la rampă spre a ne atrage atenţia că şi pe ea o preocupă pomicultutra şi agricultura. Nu doar marafeţii, tocurile, decolteurile şi poşetele! Doar nu îşi imaginează cineva că blonda noastră lustruită şi pomădată ar fi fost lovită de inspiraţie exact în mijlocul materiei sale cenuşii, asta exact când Traian Băsescu se afla în corzi pentru ale sale dubioase 300 de hectare!? Mai degrabă tot românul este dispus să îşi imagineze o scenă petrecută în culise, unde protectorul i-a spus (sau i-a transmis), ieşi şi tu acum cu nişte hectare cumpărate ca să mai diluăm niţel isteria din mass-media! Aşa a procedat Traian Băsescu mereu. A scos oameni la înaintare. Şi cu bileţelul legat de Tăriceanu şi Patriciu, şi cu atacurile la diverşi şi cu lansarea altor ipoteze sau ameninţări. În cel mai rău caz, l-a mai folosit şi pe Sebastian Lăzăroiu (deşi omul ridiculizează orice scenariu, oricât ar fi acesta de inteligent sau de tembel).

Ei bine, nu demult, Coana Joiţica a ieşit la rampă cu un apropo la George Maior, directorul SRI. Cică ar fi un potenţial candidat la Preşedinţia României! Măi să fie! Între două sulemeneli şi trei negocieri, între două bârfe şi trei interviuri (unii se dau în stambă, alţii sunt angajaţi să o umfle pe micul ecran!?), Coana Joiţica a pus mâna pe capul greu al directorului SRI. Ca şi cum gândirea ei l-ar fi ales. Cum a făcut-o cu Falcă, cu diverşi alţii pentru cine ştie ce alte dregătorii. L-o fi visat, cucoana? I-o fi ieşit la pasienţă sau a rezultat din complicatele sale analize ce izvorăsc din subconştient? Eu unul mă rezum la o bănuială mai simplă. Că numele i-a fost servit şi că a fost rampă la rampă cu misie. Traian Băsescu e disperat că nu găseşte un candidat. S-a lămurit şi cu Udrea. Şi cu Ungureanu, se teme de Predoiu (deşi acesta mai câştigă puncte numai când tace). Pe Sorin Oprescu nu se poate baza deşi l-ar putea strânge cu uşa, pe cine să parieze dacă nu pe un om al SRI-ului acceptat (se spune) şi de americani, cum este George Maior? Şi pentru că orice om propus de Traian Băsescu pierde în acest moment orice încredere, ne-am ntrezzit cu Coana Joiţica în postura de aducătoare de veşti. Are Elena Udrea vase comunicante cu Dan Tăpălagă, care a scris şi el ceva unsuros depre salvarea prin SRI? Se trag ei din aceeaşi familie intelectuală? Mai bine vă răspundeţi singuri.

Cert este altceva. Că Traian Băsescu are preferinţe pentru oamenii serviciilor secrete! Numai adormiţii nu ştiu asta şi nici nu găsesc o explicaţie. Mihai Răzvan Ungureanu este exemplul cel mai nefericit. El a fost prima speranţă a preşedintelui, răsuflată de îndată după două-trei discursuri piţigăiate şi trei-patru iniţiative tembele. Au mai încercat şi alţii să se mute de la Servicii în politică sau direct la Cotroceni. Şi Virgil Măgureanu şi Ion Talpeş au amuşinat. Cei cu trecut în SRI au fost refuzaţi violent de publicul larg. Cei cu dosar au fost luaţi în braţe fără verificări temeinice (vezi cazul Traian Băsescu). Unii zic că ar fi fost refuzaţi şi de lumea politică din cauza spaimei de dosarele aflate sub control. Alţii pur şi simplu s-au dezumflat singuri pentru că scuturaţi de misterul serviciilor au fost obligaţi să vorbească şi să arate cum gândesc. Şi oamenii s-aau lecuit repede.

Îl va lansa Traian Băsescu pe George Maior în cursa pentru Cotroceni? Nu ştiu şi nici nu mă interesează! Ştiu doar că preşedintele caută cu disperare un cal câştigător pe care să parieze şi care să-l ducă de partea cealaltă a pădurii întunecate, cea care îl aşteaptă la sfârşitul mandatului. Şi şovăie, semn că încă nu a găsit varianta salvatoare!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.