„După ce s-a întâmplat la Koln, mecanismul cotelor de imigranți este mort”

Europarlamentar Traian Ungureanu a vorbit la B1 TV despre problema imigranților din Europa, dar și despre probleme apărute în instituțiile europene odată cu evenimentele din Koln.

„Prin Occident, trebuie să înțelegem în mod precis elitele politice, aproape în majoritatea lor, și mass-media, aproape în majoritatea ei. De acolo, curg ideile fixe, practic dogme, către un public larg care nu are drept la replică. Ideile astea spun unul și același lucru, iar același lucru îl spun și școlile publice. Ce se aude, ce se scrie, ce ajunge la publicul larg sunt câteva idei extrem de largi și în același timp, primitive.

Occidentul, Europa este vinovată pentru toate relele din lumea asta, iar pur şi simplu toate celelalte culturi sau civilizații sunt nespus mai curate decât Europa. Europa este datoare, practic, să absoarbă fără niciun fel de întrebări sau critici, ci numai cu grija de a nu ofensa nicio altă cultură reprezentată de valuri de imigranți intrați prin Europa de Est. Asta este, ca să zic așa, dogma la zi. Nimeni nu suflă. Orice încercare de replică este fie ignorată, fie imediat plasată la fascism, rasism, extremism sau altele”, a explicat europarlamentarul.

Traian Ungureanu a amintit şi despre discuțiile dintre est europeni și vest europeni, dar și despre cotele refugiaților, care au devenit pură fantezie după evenimentele din ultimul timp care au zguduit întreaga Europă.

„Discuții au loc, însă ele sunt insuficiente. Tema asta nu desface grupurile politice. Despărțirea în acest caz este mai degrabă între est și vest. Printre parlamentari, singurii care au curajul sa discute, fie în grup, între ei, fie în adunări cu alti parlamentari, sunt, în proporţie est europeni- balticii, ungurii, slovacii şi polonezii.

În Vest sunt putine voci, răzlețe, incomparabil mai puțin numeroase. Dar asta nu cred că este trist, ci simptomatic, nu pentru Parlamentul European, ci pentru instituțiile europene. Aici, principalul risc este Comisia Europeană, în frunte cu Junker, alături de Merkel, care au instaurat acest discurs monoton și inflexibil în fața oricărui eveniment sau oricărei realități.

Datoria instituțiilor europene pare, din păcate, de ceve timp încoace, mai degrabă să ignore faptele cu cât sunt ele mai vizibile.
În ceea ce privește părerea românilor despre imigranți, după ce s-a întâmplat la Koln, mecanismul cotelor imaginat de domnul Junker e mort. Nimeni nu v-a mai primi imigranți şi nimeni nu va mai fi de acord cu cotele de imigranți”, a conchis Traian Ungureanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.