Trăiască şi înflorească Statul de Drept, în frunte cu Iohannis!

A strâmbat din nas preşedintele României, Klaus Iohannis, la aflarea rezultatelor alegerilor locale, a strâmbat din nas şi preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. O fi Justiţia oarbă, dar nu-i şi surdă, aşa că doamna Stanciu a auzit că au fost alese unele persoane aflate în arest preventiv, în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Şi nu s-a putut abţine unul dintre cei mai înalţi reprezentanţi ai Statului de Drept să nu spună vreo două: „Mie nu mi se pare o normalitate să fie votaţi astfel de oameni, chiar dacă operează prezumţia de nevinovăţie în ceea ce îi priveşte, până la momentul pronunţării unei hotărâri de condamnare. (…) Ştiţi foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi priveşte şi pe cei condamnaţi la pedeapsa cu suspendare condiţionată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere. Îmi menţin acelaşi punct de vedere”. Dacă alegătorii ar fi avut un CSM al lor, aşa cum are Justiţia, atunci acesta ar fi trebuit să intre rapid în şedinţă şi să decidă sancţionarea Liviei Stanciu, pentru ingerinţe în actul electoral.

Dacă acum nu a putut să-şi ţină gură, în urmă cu doi ani, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu şi-a pus mâinile în şold şi nu s-a răţoit la candidatul PNL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, care era judecat într-un proces de incompatibilitate. În cazul domnului Iohannis, prezumţia de nevinovăţie a fost sfântă pentru Livia Stanciu, iar tăcerea domniei sale a fost de aur. Pentru că dacă ar fi vorbit, s-ar fi făcut de râs. La câteva săptămâni după ce Klaus Iohannis a fost ales preşedintele României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adică fix instanţa condusă de Livia Stanciu, a hotărât definitiv şi irevocabil că fostul primar al Sibiului nu s-a aflat în incompatibilitate. Minune! Klaus Iohannis a devenit astfel primul politician de notorietate pe care Înalta Curte nu l-a condamnat şi pentru care a menţinut decizia unei instanţe inferioare!

Pentru că Liviei Stanciu îi expira mandatul de şefă a instanţei supreme, iar la un altul nu mai avea dreptul, Klaus Iohannis a numit-o pe aceasta la Curtea Constituţională. Ar fi fost păcat ca Statul de Drept să nu beneficieze în continuare de serviciile unui asemenea monument de profesionalism. Preşedintele României cere pe unde apucă înnoirea clasei politice, dar cu învechirea Justiţiei nu are nici o problemă. Normal, pentru că Statul de Drept merge. Şi nu oricum, ci duduie, aşa cum duduia economia pe vremea Guvernului Tăriceanu.

Înainte de a pune punct acestui articol, vă prezint o declaraţie făcută de şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la una dintre şedinţele de bilanţ ale DNA: „Dragi colegi procurori, aţi demonstrat că reprezentaţi o instituţie eficientă, funcţională, performantă, iar impactul anchetelor pe care le-aţi efectuat au provocat mari temeri unor oameni corupţi, a dat speranţe mari oamenilor… Veţi avea întotdeauna în judecătorul Stanciu un partener de nădejde”. Aşadar, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu mai trebuie să se teamă că judecătorii constituţionali ar putea dezincrimina abuzul în serviciu. Livia Stanciu va fi acolo, iar în calitatea sa de „partener de nădejde” al DNA-ului nu va permite acest lucru. Că doar de aceea a trimis-o compatibilul Klaus Iohannis la CCR. Trăiască şi înflorească Statul de Drept, în frunte cu Klaus Iohannis!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.