Transilvania în arta de azi

Elite Art Gallery găzduieşte în perioada 10-30 mai expoziţia cu titlul „From Transylvania with love, Again“. Evenimentul reuneşte lucrările artistelor Lucia Lobonț și Monica Pădureț. Deschiderea oficială a expoziției se va ține pe 10 mai, ora 18.00. Evenimentului de deschidere se alătură Duo ViolinCello, care vor susține un moment muzical. Potrivit galeriștilor, „From Transylvania with love, Again“ reprezintă o nouă ediție a expoziției de ceramică din 2015. Conceptul este întemeiat pe o relație de prietenie dintre artiste ce generează emoție, stârnește amintirea unei împliniri și regretul unei pierderi. „În acest context, bazat pe echilibrul dintre două viziuni artistice diferite și un fond emoțional pronunțat lucrările păstrează rafinamentul caracteristic materialului și o măiestrie de execuție remarcabilă“, arată curatorii.

Monica Pădureț ne mărturisește că „From Transylvania, with love, Again“ reprezintă o călătorie în memorie – fragmente ale unui doliu aflat într-o continuă transformare prin însăşi forma pe care a luat-o în lucrările din această expoziţie. Potrivit Luciei Lobonț „fie că este vorba de ștergare cu dantelă, ceainice, păduri cu vulpi și copii jucându-se, toate descriu un univers feminin, în care mă regăsesc și mă reîntâlnesc, mereu și mereu, cu universul feminin, cu tot dorul de pădure, libertate, joc și bucuria de-a fi.“

Lucia Lobonț s-a născut pe 26 august 1972 în Cluj-Napoca. Din 1999 este membru stagiar U.A.P. Cluj. În 2000 a fondat grupul „Plus minus unu“. A participat în numeroase expoziții personale și colective, atât în țară ,cât și în străinătate. Mónika Pădureţ s-a născut la 1 iunie 1969 în Târgu Mureș. Este activă atât pe simezele naționale, cât și pe cele internaționale, având în palmares numeroase expoziții personale și colective. Este colaborator al Muzeului Țăranului Român din 1990 și a fost profesor invitat al Universității de Arte București în 2000. Din 2007 ține cursuri de ceramică pentru copii la Muzeul Țăranului Român.

Expoziția va fi deschisă publicului până la sfârșitul lunii mai, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite (Nr. 3-5, Bl. B2, Bucureşti).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.